Войната между институциите продължава.В ефира на БНТ съпредседателят на ПП-ДБ

...
Войната между институциите продължава.В ефира на БНТ съпредседателят на ПП-ДБ
Коментари Харесай

Атанас Атанасов атакува президента за влияние в службите

Войната сред институциите продължава.В ефира на Българска национална телевизия съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов нападна президента Румен Радев, че въздейства на службите за сигурност, които са под негово управление.

Разкри скица за предоставяне на българско поданство на руснаци и предизвести за приключване на класифицирана информация,което службите замитат.

Основният мотив на съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ е това, че началниците на тези служби са назначени от президента по предложение на служебни кабинети, които самият Румен Радев е съставил.

Атанасов даде образци за разработки, които съгласно него са провалени от ДАНС и по този начин са прикрити закононарушения, които били осъществени от доближени да президента.

По този метод Атанасов за следващ път отбрани и настояването на обединението ПП-ДБ за промяна на службите и кадрови промени по върховете им.

Атанас Атанасов твърди, че по време на служебните държавни управления, формирани от президента Румен Радев са основани корупционни схеми, които пълнят черна каса.

По думите му обаче огромна част от структурите в страната, които би трябвало да проверяват тези схеми се оглавяват от хора, назначени от президента по предложение на формираните от него държавни управления.

" Виждаме, че службите за сигурност извършват това, което идва като предписание от президентството и там към този момент идва в това казуса, че се прикриват избрани условия, които са свързани с дейности от хора, близки до президента ", съобщи Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на ПП-ДБ.

Атанасов цитира кореспонденция в Софийската градска прокуратура касаеща приключване на сензитивна информация.

" Номер 20869 от предходната година, която е била прекъсната от прокурор Николова, не знам коя е тази жена. А данните вътре са фрапиращи и има пробив в Националната сигурност, през цивилното разузнаване ДАР. Поради тази причина е предоставена инспекция на ДАНС, която е контраразузнаването и там всичко са замазали и прикрили. Става въпрос за приключване на класифицирана информация и за осветление на чиновници на разузнаването, което е доста тежък неуспех ", добави Атанас Атанасов.

Той твърди още, че инспекцията осъществена от ДАНС по тази кореспонденция е била повърхностна и по този метод всичко е заметено по този начин, че преписката да бъде прекъсната от прокуратурата и да не бъде формирано наказателно произвеждане. Той даде и различен образец.

" Има доста тежко напрежение по линията за предоставяне на българско поданство. Тук има някакъв митичен човек, който се занимава с това. Казва се Глеб Мишин, който по рождение е украинец, само че май е руснак. Който обезпечава цяла кавалкада от хора он съветски генезис, които получават българско поданство. Има офис в Москва ", добави Атанас Атанасов.

Според Атанасов точно в този офис се набирали претенденти за българско поданство, които са етнически руснаци.

" ДАНС е сезирана по този случай. Има съответни данни за раздавани пари и кой - какъв брой получава. Въпросът е в друго, на мен ми споделят по този начин: " Няколко пъти сезираме ДАНС за безобразията, които се правят от техни чиновници, тъй като главната активност по инспекция на достоверността на документите и българския генезис на тези лица е на ДАНС и от там ни споделят: Ние имаме оперативни ползи, не ни се месете. Това е характерен канал за инфилтриране на хора от разследващите служби на Русия в Европа. Нали знаете, че поданството се дава с Указ на вицепрезидента. Твърди се, че в този проблем една част от парите, които се събират отиват в тази посока ", сподели още Атанас Атанасов.

От ДАНС досега не разясняват изнесените от Атанасов данни.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР