Войната между институциите е явна за всички. По разследването за

...
Войната между институциите е явна за всички. По разследването за
Коментари Харесай

Промяна ще има в работата на прокуратурата със смяната на Гешев

Войната сред институциите е очевидна за всички. По следствието за злоупотребите на „ Хемус “ се видя професионалната неначетеност от страна на прокуратурата. Тя затвърди, че не желае да проверява придвижването на парите. Изясняването на истината е обвързвано със очевидци, прокуратурата не желае да проверява, тъй като нямало безапелационни доказателства. Това е несериозно следствие. Това е протест на процеса.

Това съобщи водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева пред БТВ.

„ ГЕРБ не могат да съдят вътрешният министър Бойко Рашков, тъй като юридическите лица не могат нито да бъдат обиждани, нито клеветени. Това е просто даденост “, посочи Дончева, която е изтъкнат правист.

Според нея войната сред институциите е неизбежна. „ Трябва да бъде отхвърлен основният прокурор Иван Гешев. Трябва да бъдат извадени напред хора, които могат да си правят работата. Нужна е предварителна смяна на Висш съдебен съвет, събирането на сериозна квота, с цел да се случи това, и не на последно място промени в Закона за правосъдната власт. Не имам вяра във фигурата на специфичен прокурор, който да проверява основния прокурор. Трябва да се върви към създаване на работеща, ефикасна прокуратура с фрагменти, имащи афинитет към правораздаването “, изясни Дончева.

Тя акцентира изключителната значимост на фрагментите, с цел да се случат декларираните промени.

„ Съществена смяна ще има в работата на прокуратурата единствено със промяната на Гешев “, уверена е тя.

Татяна Дончева коментира и инспекцията против нея за за корупция. „ Аз осъждам Тошко Йорданов. Те могат да си търсят под вола теле и стадо телета, само че обстоятелствата не могат да се трансформират. Аз не съм предложила пари. Аз съм отишла, с цел да им давам препоръки “, обясни Дончева.

„ Слави Трифонов и компания не желаеха да има държавно управление. Защо смятаха, че това ще е в тяхна изгода не разбирам. Те правеха всичко допустимо, с цел да провалят всевъзможни договаряния. Поставяха условия, които нямаха нищо общо с живия живот. Те са завършили, няма какво да покажат в новото държавно управление. Създадено е държавно управление от 4 партии, които желаят най-малко за няколко месеца да отстранен модела на ръководство на ГЕРБ. Тези три седмици демонстрират, че има доста сериозен кадрови недостиг. Така не е допустимо да се стигне до триумф “, сподели водачът на „ Движение 21 “.

Дончева предизвести, че изказванията на Слави Трифонов по тематиката „ Северна Македония “ ще доведат до още проблеми.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР