Войната Израел-Хамас, която се води на половин свят, разпалва кампуси

...
Войната Израел-Хамас, която се води на половин свят, разпалва кампуси
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън обявява мерки за борба с антисемитизма в американските кампуси

Войната Израел-Хамас, която се води на половин свят, разпалва кампуси тук, в Съединени американски щати. Администрацията на Байдън в понеделник разгласи нови ограничения за битка с внезапното повишаване на антисемитизма в колежански кампуси от началото на войната.

Преди няколко дни в колежа Cooper Union в Ню Йорк група еврейски студенти се скупчиха в заключена библиотека, до момента в който пропалестински протестиращи блъскаха по прозореца. < /p>

„ В продължение на към 10 минути те блъскаха по вратата на библиотеката “, сподели чиновник на полицията в Ню Йорк.

закани, отправени против еврейски студенти в университета Корнел.

Еврейските студенти в Корнел бяха посъветвани да заобикалят кашерната столова заради „ несъразмерна нерешителност “ заради онлайн закани, написа онлайн задачата на Корнел Хилел през уикенда.

„ Никой не би трябвало да се опасява да върви от общежитието или трапезарията до класната стая “, сподели губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул пред студенти в Корнел в понеделник.

< p> Но еврейските студенти от Колумбийския университет споделиха в понеделник, че се опасяват по метод, по който не са се страхували преди.

„ Сега знаем, че има възпитаници в нашия клас, които просто ни ненавиждат, тъй като сме евреи “, сподели Ели Шмидман, студент по право в Колумбийския университет, пред CBS News.

" Мисля, че е в действителност значим миг да разберем, че има разлика сред политическия дискурс и издевателството, офанзивите на еврейски студенти в кампуса ", Джулия Джаси, която управлява организация с нестопанска цел, наречена Jewish on Campus, сподели в изявление.

Президентът Байдън, който в понеделник сподели пред кореспонденти, че е „ доста угрижен “ за повишаването на антисемитизма, разгласи нови стъпки за битка с казуса. Белият дом съобщи, че ще изпрати десетки специалисти по киберсигурност, с цел да оказват помощ на учебните заведения да проучат антисемитски и ислямофобски закани.

Министерствата на правораздаването и вътрешната сигурност също работят с полицейските ръководства в кампуса, с цел да проследят свързаната с омразата изразителност, която включва и възходяща ислямофобия.

По-рано този месец президентът Байдън сподели, че Нареди на отделите „ да дадат приоритет на предотвратяването и спирането на всевъзможни зараждащи закани, които биха могли да навредят на еврейски, мюсюлмански, арабски американски или други общности през това време. “

„ Моята администрация ще продължи да се бори с антисемитизма и ислямофобия “, добави господин Байдън.

Антисемитските настроения не са лимитирани до колежите.

Мъж в Лас Вегас, Невада, беше упрекнат по едно обвиняване в опасност против федерален чиновник, откакто остави поредност от антисемитски гласови известия, обещавайки да нападне, отвлече или убие американски сенатор. Източници споделиха на CBS News, че задачата е била демократката от Невада Джаки Росен, която неотдавна е пътувала до Израел като част от делегация на Конгреса.

Офисът на сенатор Росен в понеделник вечерта удостовери, че тя е била задачата на опасността.

>

„ Заплахите против държавни длъжностни лица би трябвало да се одобряват съществено. Сенатор Росен се доверява на прокуратурата на Съединени американски щати и федералните правоприлагащи органи да се оправят с този въпрос “, сподели представител на сенатор Росен в изказване.

И в Илинойс, мъжът, обвинен в убийството на 6-годишно палестинско американско момче – хипотетично закононарушение от ненавист – се появи за първи път в съда в понеделник.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР