Войната е сред трите най-големи страхове на българите. Това показва

...
Войната е сред трите най-големи страхове на българите. Това показва
Коментари Харесай

Проучване: Три думи предизвикват най-силен страх у българите

Войната е измежду трите най-големи страхове на българите. Това демонстрира изследване на Националния център за парламентарни проучвания. Оказва се, че три думи - война, гибел и рецесия, провокират най-силна паника в участниците в изследването. Малко над 28% показват като максимален собствен боязън военните спорове.

За 23% страхът от гибелта е водещ. Този индикатор е и в директна взаимозависимост с възрастта - с увеличение на годините, нараства и страхът от гибелта. Близо 1/5 от българите пък споделят, че икономическата и финансовата рецесия ги тормозят най-вече. В тази група попадат както най-младите, по този начин и най-възрастните участници.

„ Войната, сякаш, е най-страшното и значимо тежко събитие в визиите на съвсем всички хора. И на множеството генерации обратно във времето. Още повече, че през последните години сме очевидци на такива спорове ”, разяснява психотерапевтът Желяз Турлаков, предава NOVA.

„ Степента на тревога е извънредно висока. Ако приказваме в психосоциален смисъл, по-скоро психологичните разстройства се усилват, тревогата в хората се усилва, както и възприятието за неустановеност за бъдещето, за семейство, за дома, за децата ”, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР