Войната е най-лошото нещо, което може да се случи в

...
Войната е най-лошото нещо, което може да се случи в
Коментари Харесай

Фарас от Багдад: В България може да няма много пари, но има хубав живот

Войната е най-лошото нещо, което може да се случи в живота на един човек. Няма нищо несъмнено - може да отидеш до магазина и не знаеш дали ще се върнеш. Мирът значи да си спокоен и да няма бомби " - така 38-годишният Фарас от Багдад разяснява живота си в Ирак пред Bulgaria On Air.

Именно поради жестоката и рискова конюнктура той взема решение да пристигна в България през лятото на 2008 г. 

Фарас признава, че първоначално му е било доста мъчно, така като не е знаел български език, поради което доста работодатели са го отхвърляли. Макар по специалност да е коафьор, той се принуждава да стартира работа като строител поради неналичието на средства. В последна сметка обаче съумява да се развие в сферата, която обича. 

" Народът тук обаче доста ми оказа помощ. Първият ми извествен клиент беше Фики Стораро. Малко по малко съвсем всички звезди в България ги подстригвах аз ", означи той. 

Фарас твърди, че у нас се усеща доста умерено, защото България е демократична страна. 

" Приликата сред иракчаните и българите е топлината. Ходил съм на доста места в Европа - няма я на друго място. Тук може да няма доста пари, само че има прекрасен живот ", безапелационен е той.

Фарас насочи и обръщение: Искам да кажа на хората, че не всички бежанци са неприятни. Те бягат от страшното, от гибелта. Никой няма да бяга от хубавото.

Според него  " хората би трябвало да се обичат един различен, с цел да спрат войната ". 

Историята на Фарас е част от плана " Толерантно общество - основа за интеграция на жители от трети страни "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР