Войната е на прага на град Гома в източната част

...
Войната е на прага на град Гома в източната част
Коментари Харесай

Източна Демократична република Конго „в точка на прелом“, тъй като сигурността и хуманитарните кризи се влошават

Войната е на прага на град Гома в източната част на Демократична република Конго и районът е в точка на изкривяване, споделиха деятели и филантропични служащи, както Организация на обединените нации бие паника за обстановката в централноафриканската страна.

„ Един от всеки четири конгоанец е изправен пред апетит и недохранване “, сподели Бинту Кейта, ръководителят на мироопазващата задача на Организация на обединените нации в ДРК MONUSCO, пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации тази седмица, предупреждавайки за бързо влошаваща се обстановка със сигурността и наближаваща филантропична рецесия пагубни равнища.

„ Повече от 7,1 милиона души са разселени в страната. Това са 800 000 души повече от последния ми брифинг преди три месеца “, сподели тя.

Тежки боеве сред конгоанската войска и въоръжената формация M23 се ускориха в източната част на страната от февруари, принуждавайки стотици хиляди цивилни да изоставен домовете си, до момента в който бунтовниците вършат териториални облаги.

Въоръжената формация „ реализира забележителен прогрес и уголемява тери...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР