Войната донесе неприятности на руските медии.Facebook на Meta Platform Inc.

...
Войната донесе неприятности на руските медии.Facebook на Meta Platform Inc.
Коментари Харесай

Facebook наложи ограничения на държавните медии в Русия

Войната донесе неприятности на съветските медии.

Фейсбук на Meta Platform Inc. забрани държавните медии от Русия да популяризират и да си обезпечават доходи от платформата за обществени медии " на всички места по света ".

" Продължаваме също да прилагаме етикети към спомагателни съветски държавни медии. Тези промени към този момент започнаха да се ползват и ще продължат през уикенда ", туитира Натаниел Глайхер, началник на политиката за сигурност на компанията, написа.

Междувременно Twitter спря " реклами в Украйна и Русия, с цел да подсигурява, че сериозната информация за публичната сигурност е нараснала и рекламите не я отклоняват ".

Също по този начин преглежда евентуални случаи на операция и " неавтентично държание " и подхваща " насилствени дейности " против " подправено или подвеждащо обрисуване " на събития.

Русия по-рано ограничи достъпа до Фейсбук поради рестриктивните мерки, наложени от Фейсбук на съветските медии, заяви Федералната работа за контрол на връзките, осведомителните технологии и средствата за всеобща информация " Роскомнадзор ". Този ход идва, откакто платформата за обществени медии ограничи формалните сметки на няколко съветски медии.

" Роскомнадзор " съобщи, че е изискал от Фейсбук да отстрани рестриктивните мерки и да изясни повода за въвеждането им, само че " са пренебрегнали настояванията ".

Агенцията показва, че " Главната прокуратура, в съгласие с Министерството на външните работи, е решила да признае обществената мрежа Фейсбук за забъркана в нарушение на главните човешки права и свободи, както и правата и свободите на съветските жители " и отчасти лимитира достъпа до платформата " в сходство със закона ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР