Войната днес през очите на д-р Оля Шпортко от Александровска

...
Войната днес през очите на д-р Оля Шпортко от Александровска
Коментари Харесай

Д-р Оля Шпортко разказва за Украйна

Войната през днешния ден през очите на доктор Оля Шпортко от " Александровска " болница. Тя е родом от Харков. Наричат го " град на студенти ". Живее там 22 години, споделя Нова тв.

" Родителите ми са живели цялостен живот в Украйна, само че бащата на майка ми е българин. Майка ми учеше български език онлайн, тя първа потегли към България, след това и татко ми. Заживяхме в София. Българи ни помогнаха ", спомня си тя. И добавя, че след 4ти курс се трансферира в СУ.

" Мислех да отида в Съединени американски щати или в Англия, само че когато приключих ми се искаше да почна работа, а подобен вид имах в София. От май 2018 година работя в " Александровска ", разкрива доктор Шпортко.

По нейните думи опазването на здравето в Украйна е проведено без централизирана система, цялото лекуване е гратис. А от 2016 година има промяна за прекачване на елементарни терапевти към общопрактикуващи лекари. Информира се за обстановката в родината си от свои близки, а множеството от тях са в бомбоубежища. " Много лечебни заведения към този момент одобряват единствено потърпевши от войната. Има огромен дефицит от лекарства и медицински консумативи. Напускането на страната е доста мъчно, съвсем няма пътища, а пътуването е доста рисково ", споделя медикът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР