Войната буквално е в Европа. Една армия от хора, които

...
Войната буквално е в Европа. Една армия от хора, които
Коментари Харесай

Александър Сиди: Войната буквално е в Европа

Войната безусловно е в Европа. Една войска от хора, които са въоръжени или най-малко имат въоръжена подготовка в бойните редици на ИДИЛ, са се върнали в Европа и не престават да тероризират Стария континент. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV Александър Сиди, народен представител от „ Обединени патриоти”, във връзка заложническата драма във Франция.

„ Искания по този начин и не са сложени, няма с кого и защо да преговаряш. Няма политически претенции, няма нещо, с което да седнеш на масата за преговори”, съобщи той.

Сиди призна, че чака със смесени усеща срещата Европейски Съюз – Турция с Реджеп Тайип Ердоган във Варна. „ В последна сметка той е индивидът, който държи ключа към онази огромна бежанска вълна, която беше спряна по някакъв метод в последните месеци и към този момент няма подобен огромен напън. Но въпреки това, Ердоган е знак на недемократично ръководство в своята страна. Там не престават да своят в пандизите публицисти, адвокати, лекари”, уточни депутатът от „ Обединени патриоти”.

„ Той обаче е определен и е водач на своята страна и е индивидът, който желае по някакъв метод да води Турция в някаква посока. Засега на нас най-малко тази посока не ни се коства вярна и не ни се коства, че е посока към Европа, само че той продължава да твърди, че желае да е част от Европейски Съюз и това е мотивът за тази среща”, сподели още Сиди.

Той дефинира като скандални танците на деца от детска градина в Момчилград под звуците на ориенталска музика. Децата са отишли в това образователно заведение, с цел да научат българските порядки, акцентира Сиди.

„ Законът за предучилищно и учебно образование вкара децата от 4-годишна възраст в детските градини не за друго, а с цел да научат българския език и българските порядки точно в смесените райони, там, където децата отиват в първи клас и не могат да кажат една дума на български”, уточни Александър Сиди.

Директорът на детската градина „ Щастливо детство” в Момчилград Виолета Джарова съобщи по телефона, че празникът, който се е провел, е „ Заедно растем, дружно празнуваме”. „ Децата са от три разнообразни етноса и спазвайки закона за образованието, както и тактиката за интеграция, ние се придържаме към това, съхраняваме и развиваме културната еднаквост. Нормално е децата от трите етноса да танцуват разнообразни танци. Това са деца от 3 до 6 година смятате ли, че там може ли да има някаква политическа насоченост”, попита тя.

Джарова беше безапелационна, че никакъв напън не е упражняван. „ Напротив, с общината работим по план, в който имаме включени 2 часа в допълнение образование по български език в градината”, посочи тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР