Войната а в Украйна води до огромни загуби за въоръжените

...
Войната а в Украйна води до огромни загуби за въоръжените
Коментари Харесай

Как руската армия се възстановява от загубите на войници в Украйна?

Войната а в Украйна води до големи загуби за въоръжените сили и на двете страни в спора. За да не изгубят в тази война на изтощението, те се нуждаят от десетки хиляди бойци. Тъй като съветското управление към този момент се въздържа от обща готовност по вътрешнополитически аргументи, се прави скрита готовност посредством набиране на бойци на контракт, които са примамвани с по-високо от нормалното възнаграждение или са принудително привличани.

В Телеграм групи от съветските райони Башкортостан и Татарстан, от градовете Перм и Челябинск се оповестява за съставяне на " доброволчески батальони”, които се изпращат в Украйна. Руският самостоятелен портал " Медуза” също рапортува за частен полк в Москва, чиито членове, съгласно вербовчика, би трябвало да получават заплатата си от бюджета на съветската столица.

Групата " Вагнер” е на фронта

В същата публикация " Медуза " оповестява, че съветското министерство на защитата е поело контрола върху мрежите на частната войска " Вагнер” и употребява репутацията ѝ за набиране на личен състав. Изискванията обаче са лимитирани - примерно не се организират даже проби за опиати на претендентите.

Роднини на пандизчии от няколко наказателни лагера също оповестяват за акции за набиране на личен състав. Руската правозащитна организация " Gulagu.net " посочва наказателни колонии в Санкт Петербург, Твер, Рязан, Смоленск, Ростов на Дон, Воронеж и Липецк или наоколо до тях, за които се твърди, че групата " Вагнер " търси пандизчии с военен опит за задачи в Украйна. В Адигея, Краснодарския край, 300 мъже са признати в армията.

Понастоящем съветските въоръжени сили употребяват бойци от групата " Вагнер " за укрепване и компенсиране на загубите на фронта, оповестява английското военно разузнаване: " Вагнер " доста евентуално е играла централна роля в завладяването на градовете Попасна и Лисичанск, понасяйки тежки загуби.

Дясноекстремистки и частни паравоенни организации

Според " Медуза " групата " Вагнер " е подвластна от постоянната войска и военното разузнаване ГРУ във връзка с оборудването и инфраструктурата. Възникването ѝ се свързва с съветския Генерален щаб, който разпорежда на предприемача Евгений Пригожин да построи частния полк с приходите от контракти за доставка на храни за съветските въоръжени сили. Оттогава Пригожин е почетен със званието " Герой на Руската федерация ".

Групата " Вагнер” към този момент е работила в Източна Украйна през 2014 година Има данни за връзки с други групировки, които по това време работят в Донбас, а също и в Сирия. Сред тях е и милицията " Русич ", която е известна с особена свирепост и намерено се появява с неонацистки знаци.

Руският жител Ян П. се показва за един от нейните членове. Според известната съветска новинарска платформа fontanka.ru в средата на юни той е участвал на заравяне на умрял приятел в Санкт Петербург. Fontanka.ru цитира Ян П. да споделя, че от 24 февруари те почнали дружно да пресичат границата, с цел да " освобождават съветските територии от нашествениците”. Според разнообразни известия в медиите Ян П. се е сражавал в Донбас още през 2014 година Той е в листата на търсените лица на украинската военна прокуратура.

Тренировъчен център в Санкт Петербург

Друга група, за която се твърди, че е забъркана във войната, е " Руският императорски легион " (РИЛ), който се афишира за ултранационалистически, ревизионистки и монархически. Като паравоенно поделение на " Руското имперско придвижване " от Санкт Петербург се твърди, че легионът е взел участие и в боевете в Донбас през 2014 година В Съединени американски щати и Канада военната група е включена в листата на терористичните организации.

РИЛ и група " Русич " се появяват в конфиденциален отчет на немското външно разузнаване (БНД), който списание " Шпигел " цитира в средата на май. Германското министерство на вътрешните работи оповестява, че РИЛ ръководи център за образование в Санкт Петербург, където ветераните се образоват да боравят с оръжие, на ръкопашен пердах, учат паравоенни тактики и тактики. Участие вземат и жители на Европейски Съюз, измежду които членове на организацията " Млади националисти” към Националдемократическата партия в Германия и на партията " Третият път ".

Няма учредения да се приказва за " денацификация” на Украйна

Депутатката от Левицата Мартина Ренер акцентира, че има доста връзки сред немските неонацисти и Русия, които са свързани в мрежи, написа " Дойче Веле ". " Националистическите мечти за велика мощ, антисемитизмът и расизмът са идеологическите общи черти, на които се основава битката на повлияните от Русия сепаратистки групи в Източна Украйна от 2014 година насам. В бъдеще немските органи на реда ще би трябвало да наблюдават доста по-внимателно дали немски десни екстремисти желаят да заминат за Русия ", споделя Ренер.

От друга страна, съветският сюжет за " денацификацията” на Украйна е лишен от всякакво съображение, споделя Ренер. " В последна сметка тя служи на Русия за дехуманизиране на украинското общество, с цел да бъдат оправдани личните им военни престъпления”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР