Война в Украйна: Русия твърди, че дрон е ранил петима на жп гара Курск

...
Русия казва, че украински дрон е ударил жп гара в
Коментари Харесай

Русия казва, че украински дрон е ударил жп гара в района на Курск, ранявайки петима души.

Твърди се, че друг дрон е кацнал в района на Ростов - който граничи с Украйна, като Курск - но не се съобщава за ранени.

Русия също каза, че е спряла дрон, който се е насочил към Москва, който след това се е разбил в ненаселен район.

Твърденията за удари с дронове в Русия стават все по-чести през последните месеци.

Въпреки че Украйна не е поела отговорност за конкретни удари с дронове, президентът Володимир Зеленски каза по-рано, че атаките на руска територия са „неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес ".

Какво знаем за атаките с дронове в Русия? Жителите на Москва пренебрегват атаките с дронове

Кадри, проверени от BBC, показват счупени прозорци и пожар, горящ на ж.п. станция в Курск, която е на около 150 км (93 мили) от украинската граница.

Петима души са били ранени от стъклени фрагменти, съобщи руската агенция РИА Новости. Покривът, екстериорът и платформата на гарата са повредени.

Руското външно министерство заяви, че "категорично осъжда" атаката с дрон в Курск.

"Украинските националисти буквално нанесоха удар на общата ни история", каза в изявление говорителят на министерството Мария Захарова.

В собственото си изявление руското министерство на отбраната заяви, че е "осуетило" "опит на режима в Киев да извърши терористична атака с дрон срещу инфраструктура в Москва" около 04:00 часа местно време (01:00 GMT).

Насочващият се към Москва дрон е бил унищожен чрез „електронна война“, преди да загуби контрол и да се разбие в ненаселен район, добави министерството.

Руската авиационна агенция Росавиация заяви, че в резултат на това полетите до международните летища Домодедово и Внуково са „временно ограничени“.

Това се случва, след като седем души, включително шестгодишно момиче, бяха убити, когато руска ракета удари театър в северния украински град Чернигов в събота .

Петнадесет деца са сред 148 ранени, казаха официални лица.

Президентът Зеленски обеща да „отговори на Русия за тази терористична атака – осезаем отговор“.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР