Война в Украйна: Киев потвърждава атака с дрон срещу руската авиобаза Псков

...
Украински правителствен служител потвърди пред BBC, че Украйна стои зад
Коментари Харесай

Украински правителствен служител потвърди пред BBC, че Украйна стои зад атаката с дрон срещу руска авиобаза в Псков в сряда.

Твърди се, че редица транспортни самолети Илюшин са повредени или унищожени.

Официалното лице , от Министерството на отбраната, потвърди местните съобщения, че украинското военно разузнаване (ГУР) стои зад атаката.

Междувременно президентът Володимир Зеленски заяви, че произведено в Украйна оръжие е поразило цел на разстояние 700 км.

Той не уточни оръжието или целта, но разстоянието може да съответства на атаката на Псков.

Украйна смята, че четири самолета Ил-76 са унищожени, а други два са повредени. Руски официални лица казват, че четири самолета са били повредени.

Повредените самолети са товарни самолети с голям обсег, идеални за транспортиране на войски и оборудване на дълги разстояния и следователно ценни военни средства за Русия.

Русия се зарече, че Украйна „няма да остане ненаказана“ за атаките.

Украинската война с дронове срещу Русия вече е почти ежедневно явление. Атаките в сряда срещу Псков, Брянск и другаде бяха сред най-мащабните досега.

Склад за гориво в Калуга и фабрика за микроелектроника в Брянск, където се произвеждат компоненти за руски оръжейни системи, също бяха засегнати при тези атаки.

В четвъртък сутринта кметът на Москва Сергей Собянин каза, че друг дрон е бил свален югоизточно от Москва.

По-рано руските медии съобщиха, че десетки полети са били отложени на летищата в Москва, което е редовно явление по време на атаки с дронове.

В публикация в Telegram областният губернатор на Брянск Александър Богомаз каза, че три дрона са били свалени над Брянск.

Украинските официални лица като цяло са сдържани за атаки в Русия. Но изглежда, че докато кампанията набира скорост, властите в Киев изглеждат по-склонни да ги обявят като част от военните усилия на страната.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР