Война между Русия и Запада, включително със САЩ би била

...
Война между Русия и Запада, включително със САЩ би била
Коментари Харесай

Newsweek: Путин реагира на доклада на САЩ за война с Русия и Китай

Война сред Русия и Запада, в това число със Съединени американски щати би била напълно друга спрямо войната в Украйна, сподели съветският президент Владимир Путин, откакто се срещна с отчета на Съединени американски щати, съдържащ оферти Вашингтон да се приготви за едновременна война с Русия и Китай.

Дългоочакваният доклад за нуклеарната политика и стратегическата непоклатимост на САЩ бе публикуван на 12 октомври от 12-членната Комисия по стратегическата позиция, на която през 2022 г. Конгресът възложи да извърши оценка на опасността, да прецени какви промени в съотношението на силите на САЩ са необходими и да направи рекомендации.

„ Нашата позиция е да отстояваме мира, само че в случай че те желаят война с Русия, тогава това ще е напълно друга война, а не като специфична военна интервенция “, сподели Путин в предаване на съветската държавна медия в неделя.

Москва употребява термина „ специфична военна интервенция “, с цел да отбелязя войната в Украйна. Изявлението идва след публикувания в петък доклад на Комисията по стратегическа позиция на Съединени американски щати, в който се споделя, че Белият дом би трябвало да усили разноските както за своите стандартни, по този начин и за нуклеарните си сили, с цел да се оправи с двойните закани, идващи от Русия и Китай.

Вашингтон скоро ще се окаже във „ фундаментално друга световна конюнктура, каквато никога не е съществувала до момента “, в която Русия и Китай ще „ имат нуклеарни арсенали наедно с нашите “, се споделя в отчета. Москва разполага с най-големия нуклеарен боеприпас в света, а Китай укрепва своя нуклеарен боеприпас, включително с новата си подводница вид 096, носеща балистични ракети. „ Рискът от спор с тези два нуклеарни колегата нараства “, се споделя в отчета.

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия доближиха най-ниската си точка от години поради войната в Украйна. Съединени американски щати и западните страни, подкрепящи военните старания на Украйна против Русия, дефинират своята военна помощ и поддръжка за Киев като помощ, а не като присъединяване във войната.

Но в средата на септември съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че САЩ „ водят война против Русия, без значение какво приказват “. Помолен да коментира думите на Лавров, говорител на Пентагона каза за Newsweek, че „ Съединени американски щати не са във война с Русия, нито се стремим към война сред НАТО и Русия. “

Връзките сред Вашингтон и Пекин също станаха по-обтегнати поради отхвърли на Китай да осъди нахлуването в Украйна и заради страхове относно проектите на Китай за Тайван.

САЩ твърдят, че нямат публични връзки с Тайван, който има свое демократично определено държавно управление, а имат „ солидни неофициални връзки “ с Тайпе. Докато Пекин гледа на Тайван като на отделил се остров, който би трябвало да бъде върнат под централен надзор.

„ Китай е единствената страна, която има намерението да прекрои интернационалния ред, както и все по-голяма икономическа, дипломатическа, военна и технологическа мощ да го направи “, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен през май 2022 година Китай „ е най-сериозното дълготрайно предизвикателство за интернационалния ред “, добави той.

Въпреки че опцията за „ огромен нуклеарен спор “ остава далечна, „ рискът от боен спор с Русия и Китай, или и с двете, въпреки и да не е неминуем, е повишен, а с него и рискът от евентуално потребление на нуклеарни оръжия срещу отечеството ни “, се споделя в доклада на Комисията, оповестен в четвъртък. „ Съединените щати би трябвало уверено и незабавно да трансформират курса “, пишат създателите на отчета в заключителната му част.

Превод: доктор Радко Ханджиев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР