Война между крайните ултраси на Рома и Цървена звезда заплашва

...
Война между крайните ултраси на Рома и Цървена звезда заплашва
Коментари Харесай

Страх скова футболна Европа

Война сред крайните ултраси на Рома и Цървена звезда заплашва да сътвори невиждано напрежение сред почитателите из цяла Европа.

За какво става дума? Преди няколко дни последователи на сръбския гранд нападнаха крайната секта на Рома - " Fedayn " и откраднаха знамето им. Онзи ден, на мача с Чукарички, феновете на Цървена звезда го подпалиха на личния си стадион.

" Кражбата " се случи след мача на Рома от Серия А против Емполи на 4 февруари, когато беше обявено, че засадата пред " Олимпико " е била осъществена от към 50 маскирани ултраси на Цървена звезда и Наполи, написа Телеграф.

Рома е побратимен с Динамо Загреб, до момента в който Наполи е побратимен с Цървена звезда.

Иначе почитателите на Цървена звезда демонстрираха и банер с надпис „ Избрахте неверните другари “, след което подвигнаха банер на Рома, който беше извърнат, с главата надолу – знак за пренебрежение – и го възпламениха на трибуните.

Италианското издание La Repubblica оповестява, че от групировката  " Fedayn " към този момент се готвят за вендета и даже търсят къде ли не предателя. 

От своя страна почитателите на Наполи издигнаха сръбско знаме на своя стадион " Диего Марадона " по време на мача с Кремонезе.

Цялата преживелица обаче си има предистория. Едно от най-интензивните и рискови съперничества в Италия е сред " вълците " и неаполитанците, които през 80-те години проведоха побратимяване под мотото на „ Слънчевото дерби “. Приятелството обаче е прекратено към този момент 30 години и с течение на времето, за жалост, се е трансформирало във омраза. 

Това, което се случи преди финала за Купата на Италия през 2014 година, беляза цялата война. Докато ултрасите на Наполи наближаваха " Олимпико " за конфликта с Фиорентина, те бяха атакувани от последователи на Рома, при която с Даниеле Де Сантис, ултрас на Рома, простреля неаполитанеца Чиро Еспозито и беше наказан на 16 години затвор.

На 8 януари тази година почитателите на двата тима се биха още веднъж - на автомагистрала А1, като за благополучие се размина без смъртни случаи.

Италианската полиция проверява последните инциденти и всички в страната се надяват да не се стигне до ескалация. Но това надали ще се размине без такава.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР