Война между ГЕРБ и ДПС в Гърмен няма, има война

...
Война между ГЕРБ и ДПС в Гърмен няма, има война
Коментари Харесай

Ахмед Башев: Война между ГЕРБ и ДПС в Гърмен няма, има война между ГЕРБ и Минка Капитанова

„ Война сред ГЕРБ и Движение за права и свободи в Гърмен няма, има война сред ГЕРБ и Минка Капитанова. ГЕРБ и Движение за права и свободи са същински съперници, те не са врагове, до момента в който кметът на общината е зложелател на всички “. Това съобщи в предаването „ Преди всички “ някогашният кмет на Гърмен Ахмед Башев. Преди дни общинското управление на ГЕРБ отдръпна своя зам.-кмет в Гърмен и отдръпна доверието си от кмета Минка Капитанова, която завоюва последните локални избори и с поддръжката на ГЕРБ.      
„ Капитанова не е от Движение за права и свободи и в никакъв случай не е била. Сега прави политически завои, естествено с цел да търси поддръжка за идващите избори. Нормално е държанието на ГЕРБ. Това ръководство е белязано само от интриги, злословия, персонални ползи, корупция, от война с локалните кметове и общинския кмет, боязън, ненавист – цялостна селяндурщина. Такова знамение не може да съществува в ръководството на една община. Затова ГЕРБ вършат тези маневри, само че те не са ориентирани против Движение за права и свободи. Въпреки че ГЕРБ прочетоха една обиждаща Движение за права и свободи декларация. Те цитират 25-годишен интервал. Аз мога да отговоря за един 14-15-годишен интервал, в който съм бил кмет. Онова, което аз съм направил през тези години, настоящето ръководство не може единствено него да поддържа, камо ли да направи някакъв различен план. По мое време плановете бяха за десетки милиони левове, а в този момент за 6 години ръководство на Капитанова дружно с ГЕРБ имат планове за 0 лева Така че за неприятен модел на ръководство не би трябвало да приказват. За политически уволнения в този момент могат да приказват, само че за това не би трябвало да приказва единствено ГЕРБ, първо би трябвало да приказва Движение за права и свободи “, разяснява някогашният кмет на Гърмен.

Башев акцентира, че още от началото на ръководството на Капитанова са почнали всеобщи уволнения на хора от Движение за права и свободи. „ След това пристигна редът на ГЕРБ, чиито хора тя стартира да гони с една единствена цел – да сътвори конспирация сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да може да излезе на повърхността “, означи той.

„ Нито Движение за права и свободи, нито ГЕРБ, нито който и да е беше главният фактор в нейното избиране. В нейното избиране за кмет главният фактор бяха парите “, безапелационен бе Ахмед Башев и акцентира, че тези пари са дадени от предприемач, който получава доста публични поръчки. За непочтено извоюваните публични поръчки е имало многочислени сигнали, сподели още някогашният кмет и добави:

„ Някой правеше чадър. Сега този някой го няма към този момент. Един образец – една социална поръчка за 1,7 млн. лева, потвърдена с решение на Върховния съд, че е незаконосъобразна, все пак е изпълнена и изплатена “.

Капитанова няма да кметува в изолираност, само че ще е в ежедневни, ежесесийни пазарлъци, счита Башев.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР