Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса

...
Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса
Коментари Харесай

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори доближиха сериозен миг в процеса на възобновяване на компанията, отбелязвайки значим стадий след оповестяването ѝ в неплатежоспособност.

Чрез продължителни договаряния и съглашения Voyager Digital си обезпечи общо $484.35 милиона, което съставлява почти 25% от вземанията, предявени от кредиторите. Тази забележителна сума, включваща и начислените лихви, е предвестител на идното започване на разпределенията сред кредиторите.

Усилията на компанията за възобновяване на активи, изключително от субекти като FTX, и разрешаването на отговорностите, свързани със застраховката на шефовете и чиновниците (D&O), изиграха основна роля за този финансов поврат. Тези дейности значат забележителна стъпка към компенсиране на кредиторите, наранени от банкрута, и обезпечаване на бъдеща финансова непоклатимост.

Съгласно изискванията на съглашението , изложени в отчета, Voyager би трябвало да получи цялата предстояща сума от $445 милиона, дружно с първичен депозит от $5 милиона. С това съглашение се вземат решение всички нерешени въпроси, в това число прекратяването на противниковата процедура по неплатежоспособност на FTX.

Освен това Voyager реализира забележителен прогрес в разглеждането на исковете в производството по неплатежоспособност на Three Arrows Capital, като обезпечи гарантиран иск в размер на почти $677.47 милиона. Приносът на Three Arrows Capital към първичното систематизиране, възлизащ на $20.43 милиона, в допълнение усилва наличните средства за кредиторите, което е от изгода за клиентите на Voyager.

Докато Voyager напредва във етапа на систематизиране, чекове са изпратени на близо 630,000 титуляри на сметки и $130 милиона на кредитори. Voyager предлага бързо складиране на тези чекове, с цел да се избегнат обстановки с непотърсени активи, като при нужда предлага наново издаване на чекове.

За да вдъхне убеденост на кредиторите, админът на проекта Пол Р. Хейдж обезпечава подробен развой на преустановяване на активността на Voyager. Освен това настоящите следствия на пробива в данните акцентират уговорката на компанията да даде приоритет на сигурността.

Всички бъдещи разпределения ще се правят в щатски долари посредством чекове, като Voyager предизвестява да не се предава информация за персонални сметки по каквито и да било информационни канали.

Структурираната рамка за споразумяване на разногласието обгръща изцяло разрешаването на задълженията на сдружението, като поставя основите за обновяване на естествената активност и осъществяване на уговорките към кредиторите. През идващите седмици на заинтригуваните страни ще бъде предоставяна постоянна информация за хода на ликвидацията на сдружението.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР