Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на

...
Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на
Коментари Харесай

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, банкрутирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на някогашния Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

Voyager Digital, брокер на криптовалути в неплатежоспособност, е изпратил призовки до някогашния основен изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрийд и други ръководители на FTX и Alameda Research, като е изискал документи и информация.

Адвокатската адвокатска фирма Kirkland & Ellis е връчила заповедите от името на Voyager.

Обхват на призовките

Призовките имат необятен обсег, като юристите на компанията желаят копия от всички документи и връзка сред структурите на FTX, Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) или Министерството на правораздаването (DOJ).

Освен това юристите търсят информация, обвързвана с кредитния портфейл сред Alameda и Voyager, както и с финансовото положение на FTX преди и след оповестяването му в неплатежоспособност на 11 ноември.

Изпълнителни шефове, на които са връчени призовки

Освен Сам Банкман-Фрийд , другите ръководители, на които са връчени призовки, са някогашният основен изпълнителен шеф на Alameda Каролин Елисън , съоснователят на FTX Гари Уанг и ръководителят на продуктовия отдел на FTX Рамник Арора.

Те бяха помолени да дават желаната информация до 17 февруари.

Финансови връзки сред Voyager и Alameda

Финансовите връзки сред Voyager и Alameda са дълбоки, като Alameda се пробва да възвърне $446 милиона, които е изплатила на Voyager.

В подадената на 30 януари молба Alameda твърди, че защото е изплатила парите на Voyager в границите на 90 дни след оповестяването на личния си банкрут, тя може да върне средствата в интерес на своите кредитори.

Въпреки това Voyager твърди, че неговите кредитори са претърпели „ основна щета “ след офертата на Alameda за активите на Voyager, която тя не е могла да извърши. Това хипотетично е коствало на Voyager $100 милиона.




Назначаване на проверяващ

Междувременно съдията по несъстоятелността на Съединени американски щати Майкъл Уайлс съобщи, че ще назначи специалист, който да прегледа професионалните възнаграждения по делото на Voyager по глава 11.

Съдията заяви, че професионалните възнаграждения в границите на делото по неплатежоспособност са по-високи, в сравнение с е очаквал, и причините, предоставени от синдика на Съединени американски щати, са го убедили, че ще бъде потребно да се назначи специалист.

Въпреки това Уайлс означи също, че специалистът може в последна сметка да коства повече, в сравнение с предприятието може да спести от други професионални възнаграждения, и предложи да се постави таван на разноските на специалиста.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР