Вотът за независимост на Каталуния започна по един невъобразим и

...
Вотът за независимост на Каталуния започна по един невъобразим и
Коментари Харесай

Хаос на референдума - хора се мушат под ръцете на полицаите

Вотът за самостоятелност на Каталуния стартира по един немислим и безреден метод преди десетина минути, заяви Военновъздушни сили. На всички места за гласоподаване имаше полиция, която опитваше да спре напиращите да гласоподават. Хората се промушват под ръцете на служителите на реда и влизат в местата за гласоподаване.

Испанското държавно управление прикани за следващ път опитът за референдум да спре и подсети, че сходни дейности са противозаконни и подлежат на правосъдна глоба от Конституционния съд.

Полицията продължи да изземва бюлетини за гласоподаване. Стотици родители на деца от учебните заведения, където става гласуването, са се настанили там още от петък, като по този начин попречиха на управляващите да затворят постройките.

Каталунски фермери пък блокираха на доста места с трактори входовете за гласоподаване и по този начин пробваха да попречат на полицията да ги блокира.

Бюлетината за гласоподаване съдържа един въпрос: Искате ли Каталуния да стане самостоятелна република? Отговорите са " Да " и " Не ". /Марица.бг

Редакция и превод Росен САРЪМОВ

тагове безпорядък референдум полицаи
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР