Вотът за Брекзит не трябва да бъде възпрепятстван и правителството

...
Вотът за Брекзит не трябва да бъде възпрепятстван и правителството
Коментари Харесай

Мей продължава да търси компромис за Брекзит

Вотът за Брекзит не би трябвало да бъде възпрепятстван и държавното управление би трябвало да поддържа "абсолютен " фокус върху него, съобщи министър председателят Тереза Мей, представена от Би Би Си. В тирада пред деятели на консерваторите министър председателят сподели, че "най-лошото нещо, което може да се направи, е да бъде изгубен фокусът ". Коментарът й идва на фона на финалната фаза от договарянията й с Европейския съюз.

По-рано трима проевропейски настроени членове на кабинета предизвестиха, че могат да гласоподават за закъснение на Брекзит, с цел да се предотврати "катастрофално " излизане от блока без съглашение. Тереза Мей акцентира, че не би трябвало да има партийни "чистки " поради депутати с разнообразни възгледи.

Преди решаващите гласувания в Камарата на общините идната седмица Грег Кларк, Амбър Ръд и Дейвид Гоук обявиха за "Дейли мейл ", че ще бъдат подготвени да се опълчват на премиера и да гласоподават за отсрочване. Това докара до апели за оставките им от консерватори брекзитиъри.

Засега датата, на която Англия би трябвало да напусне Европейския съюз, остава 29 март, разяснява БНР. Правителството обаче неведнъж отхвърли да изключи опцията страната да напусне блока без публична договорка, ако Тереза Мей не успее в точния момент да убеди членовете на Народното събрание да одобрят съглашението, контрактувано от нея с Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР