Вотът за 48-мо Народно събрание започна в 07.00 часа сутринта.

...
Вотът за 48-мо Народно събрание започна в 07.00 часа сутринта.
Коментари Харесай

ЦИК: Към 11 часа избирателната активност е малко под 9 процента

Вотът за 48-мо Народно заседание стартира в 07.00 часа сутринта. Няколко машини за гласоподаване не заработиха при започване на изборния ден.

На конференция от ЦИК показаха, че систематизираната изборна интензивност в страната към 11 часа е 8,89%.

Гласува се в 12 934 секции в страната и чужбина, като в чужбина те са 755. В 15 изборни секции се е минало към гласоподаване с хартиени бюлетини, за още 2 се взема решение дали това да стане. 121 са секционните изборни комисии в лечебни заведения, преносимите изборни секции са общо 292. Секциите с хартиени бюлетини са 3264, разясняват от БНР.

" Към момента за страната с подадени 10 сигнала за проблеми с гласуването в страната - три са за нарушавания в секционни изборни комисии, два от тях са за това, че не е почнал на време изборния ден, само че са подадени преди началото на изборния ден. Всички СИК-ове работят. Имаме и две тъжби за предизборна пропаганда в изборния ден, по една към този момент сме взели решение “, уточни Росица Матева.

Пред секции в Турция е имало пропаганда на турски език за избрана политическа партия, а ЦИК е препратила сигналите към Министерството на външните работи.

На две места в чужбина гласуването към този момент завършва. Това са Нова Зеландия и Австралия.

Навсякъде в страната и в Европа гласуването протича обикновено, оповестиха от ЦИК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР