Вотът в разгара на лятото може да създаде сериозни проблеми

...
Вотът в разгара на лятото може да създаде сериозни проблеми
Коментари Харесай

Вотът в разгара на лятото може да се окаже сериозен проблем за избирателите

 Вотът в разгара на лятото може да сътвори съществени проблеми за част от гласоподавателите. Както и да се окаже, че гласуването от плажовете на Гърция ще е по-лесно, в сравнение с от българските курорти.

Причината са декларациите, които би трябвало да подадем, с цел да гласуваме на адрес, друг от непрекъснатия ни. За секциите отвън граница заявката се подава на място, сега на гласоподаване. В рамките на страната обаче е належащо да заявим това предпочитание 2 седмици по-рано, като за задачата би трябвало да си сменим и сегашния адрес, заяви " Нова ". 

Така, в случай че планираме да сме на море на 11 юли, може и да останем без право на глас.

Председателя на новата ЦИК Камелия Нейкова удостовери, че хората, които са отмора на 11 юли у нас, мъчно ще гласоподават. Освен в случай че не са поданици на курортния град по непрекъснат или сегашен адрес, деклариран най-малко 2 седмици по-рано.

" Почивката не е съображение да се гласоподава от друго обитаемо място. Законодателят към този миг не е решил да има някакъв тип подвижност във връзка с това кой, къде и по кое време може да гласоподава “, изясни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР