Вотът не мина не заради особености на парламентарната аритметика, а

...
Вотът не мина не заради особености на парламентарната аритметика, а
Коментари Харесай

Три големи задачи пред управлението очерта вицепремиерът Дончев. Сред тях и машинното гласуване

Вотът не мина не поради особености на парламентарната аритметика, а тъй като такава е политическата логичност. Това разяснява вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в Народното събрание откакто депутатите отхвърлиха петия избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 ", представен от Българска телеграфна агенция.

Няма никакъв претекст, смисъл, изгода от организация на предварителни избори два месеца по-рано, измежду зима, уточни вицепремиерът. Вторият главен претекст е, че това държавно управление има да свърши още работа, добави той. " Това държавно управление има да свърши още работа. Първата задача е оправянето с последствията от пандемията, а това ще отнеме половин година. Втората съществена тематика е подготовката на всички документи, които биха ни обезпечили достъп до пакета финансиране от Европейски Съюз. Има големи енергийни планове, които би трябвало да бъдат приключени през идващите месеци, и още една огромна задача - създаване на организация за машинно гласоподаване, уточни Дончев. Нужно е основаване на организация за машинно гласоподаване като оптимално бързо би трябвало да бъдат дефинирани текстовете в Изборния кодекс. Засега само е записано, че би трябвало да има машинно гласоподаване. Не е записано кой обезпечава машините и какви са те. Освен машинно ще се опитва с някаква друга форма, като да вземем за пример по пощата ", изясни Дончев и добави, че вид с предварителни избори в този момент не обезпечава нужното време за законодателните промени и набирането на машините.

По мотив митингите вицепремиерът съобщи, че в политиката не е значимо да можеш да приказваш, а да чуваш. Всеки ще бъде чут, сподели той и удостовери, че ще има промени в идващите няколко дни. „ Протестирал съм повече от тях и дори имам по-богат протестен опит. Ако скърбя за нещо е, че сега няма формат да си приказвам с тези хора. И един да е извън и да е ядосан, това, което скърбя е, че няма по какъв начин да си приказвам с тях “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР