Вотът на недоверие, внесен срещу правителството от няколко опозиционни партии,

...
Вотът на недоверие, внесен срещу правителството от няколко опозиционни партии,
Коментари Харесай

Гръцкото правителство оцеля във вот на недоверие

Вотът на съмнение, импортиран против държавното управление от няколко опозиционни партии, се провали.

141 депутати гласоподаваха " за ", а 159 - " срещу ".

Това заключи в. " Катимерини ".

Към 158-те депутати от ръководещата партия " Нова народна власт " се причисли и един самостоятелен народен представител , който се отдели от крайнодясната партия " Спартанци ", с цел да отхвърли предлагането.

Резултатът беше предстоящ. Едно оттегляне на депутати от Нова народна власт, което би довело до рухване на държавното управление, би било изненада от голяма големина.

Гласуването беше предшествано от речи на министър-председателя Кириакос Мицотакис и водачите на опозиционните партии в мощно натоварена атмосфера, освен тъй като те бяха фокусирани върху съдбовната влакова злополука в Темпе предходната година, само че и тъй като беше предшествано от изненадващата вест за от държавното управление, което ускори офанзивите на опозицията в Народното събрание.

Мицотакис отвърна на удара на опозицията, като назова предлагането им " недопустимо " и " несвоевременно " и осъди " бруталния им опит " да се възползват от необятно публикуваната тъга за железопътната злополука в Темпе на 28 февруари 2023 година, която съгласно него надалеч надвишава фамилиите на 57-те починали и стотиците ранени пасажери във влака. " Те се пробваха да трансфорат скръбта в партийно знаме ", отвърна Мицотакис на опозицията.

Причината е информация в медиите, че са манипулирани доказателства за, при която починаха 57 души.

По-рано тази седмица левите против консервативното държавно управление.

Предложението обаче акцентира какъв брой доста хора, която разкри по какъв начин десетилетия занемаряване и неприятно ръководство са заплашили сигурността на железниците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР