Вотът на недоверие винаги е полезен, според Илияна Йотова. Според

...
Вотът на недоверие винаги е полезен, според Илияна Йотова. Според
Коментари Харесай

Вотът на недоверие винаги е полезен, според Илияна Йотова

Вотът на съмнение постоянно е потребен, съгласно Илияна Йотова. Според нея той постоянно е потребен без значение от крайното гласоподаване и крайните резултати.

“Винаги е потребен избор на съмнение. Това е политически знак, че огромното болшинство в Народното събрание явно не е уверено в решенията на по-малкото болшинство. Нито в ограниченията, които предлага държавното управление ”, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя изрази вяра, че ще бъде направена една съдържателна полемика. Като допусна, че с изключение на рецензиите ще има и оферти по какъв начин да се позволи рецесията. А и да се осветлят много останали тъмни въпроси, на които ние не получихме отговор от страна на ръководещите, добави Йотова.

Според вицепрезидента териториалните проекти, които България изпрати в Брюксел, не дават отговор на механизма за взаимен преход.

След като не дават отговор в най-важната си част с вероятността и всички обществени нужди, които стоят пред хората, които би трябвало да бъдат обезпечени, той безусловно няма никакво значение, съобщи тя.

Йотова предизвести за следствията, които ще бъдат  – обезлюдяването на райони като Старозагорско, Кюстендилско и Пернишко.

Вот на съмнение

На съдбовния петък,13-ти, първи избор на съмнение към кабинета Денков-Габриел.

Първият избор на съмнение към държавното управление е импортиран в деловодството на Народното събрание

Първият избор на съмнение към държавното управление е импортиран този следобяд в деловодството на Народното събрание. Председателят на НС Росен Желязков привиква изключително съвещание на 12 октомври – четвъртък за разисквания по вота, а гласуването ще е на 13 октомври – петък.

На съдбовния петък

Вотът е импортиран от “Възраждане ”, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и самостоятелен народен представител Радостин Василев и е на тематика “Енергетика ”, удостовери източник на SafeNews.

Специално за SafeNews, политически анализатори разясниха, че всекидневно първият избор няма силата да смъкна едно държавно управление, само че съществено разклаща устоите му и е знак за активизиране на съперниците на дадена власт. За кабинета Денков/Габриел вотът на съмнение идва след митинги на два основни бранша в стопанската система – зърнопроизводство и енергетика. И след едвам четири месеца ръководство.

Дали ще има избор на съмнение или не, това е решение на сътрудниците от Народно събрание. Това съобщи по-рано през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова. Та добави, че е черноглед, че е може да преговаряме с ЕК за териториалните проекти.

“Дали ще има избор на съмнение или не, това е решение на сътрудниците от Народно събрание. Не съм се срещнала към момента с претекстовете, само че евентуално ще има такава полемика, която ще приключи с гласоподаване. За мен е значимо до каква степен и по какъв начин ще помогнем на енергетиците и на миньорите. За страдание, териториалните проекти, изпратени на Европейска комисия, не дават отговор на механизма за взаимен преход. В този механизъм (приет 2020 г.) беше записано, че в плавния преход, който беше обвързван с много солидна финансова помощ за страната, нито един служащ и район няма да бъде зарязан ”, изяснява Йотова.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР