Вотът на недоверие срещу кабинета вече е внесен. Правителството има

...
Вотът на недоверие срещу кабинета вече е внесен. Правителството има
Коментари Харесай

ОБЗОР: Втори ден сътресения в Парламента, Белащица стана „ябълката на раздора“

Вотът на съмнение против кабинета към този момент е импортиран. Правителството има 7 дни, с цел да откри още 7 депутати на своя страна, другояче може да загуби властта. Днешното пленарно съвещание беше и тест за поддръжката към ръководещите. Така, вместо с бюджета, денят на депутатите стартира с чуване на външния министър в оставка Теодора Генчовска по тематиката Северна Македония. То беше съпроводено с тежки кавги, обвинявания и самопризнания. Нова битка избухна и поради парите за пътища. А промененото съответствие на силите може да докара до знакова промяна. Опозицията, дружно с „ Има подобен народ”, желаеха ръководителят на Народното събрание Никола Минчев да бъде отхвърлен от поста. Гласуването на това искане е на следващия ден сутринта.

В опит да балансира обстановката министър председателят Кирил Петков пък предложи Министерският съвет да вземе решение, с което да остави бъдещите дейности по тематиката за Северна Македония напълно в ръцете на депутатите.

Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов даде брифинг, на който отхвърли всички изказвания и обвинявания на премиера Кирил Петков по отношение на желаните 2,4 милиарда лв.. По-рано министър председателят съобщи, че тези средства са желани за противозаконни градежи, което било станало ясно от междуведомствен отчет от специалисти на Министерство на регионалното развитие и Министерството на финансите.

От „ Продължаваме Промяната” застанаха твърдо зад Минчев, чийто пост ще се взема решение на следващия ден. С декларация показаха, че нова коалиция желае да в профил ръководителя на Народно събрание и в случай че тази коалиция има болшинство, то тогава този парламент е привършен от наличие.

" Има Такъв Народ ще направи всичко допустимо тези хора да спрат да ръководят, тъй като това ще бъде оздравително за цялото българско общество. Вотът на съмнение е една административна процедура, която по този начин или другояче би трябвало да се случи, с цел да спазим парламентарния закон”, съобщи по късно денем Станислав Балабанов от „ ИТН “.

Председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров обаче бе убеден, че след вчерашната поръчка на ГЕРБ за избор на съмнение, държавното управление ще съумеете да откри нужната поддръжка.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС организира съвещания с останалите политически сили за импортирания избор на съмнение към държавното управление. Към момента е ясно, че Движение за права и свободи и " Възраждане " ще поддържат вота на съмнение.

Изслушването на външния министър Теодора Генчовска се трансформира в съвсем едночасов скандал сред народните представители. От „ Има подобен народ” настояха за закрито съвещание, само че някогашните им сътрудници от „ Продължаваме Промяната” настояха чуването да е намерено. В последна сметка това попречи на външния министър в оставка да цитира секретни документи, което провокира бурни реакции в зала. Генчовска беше прекъсвана няколко пъти. Все отново от думите й стана ясно, че министър председателят Кирил Петков заречен на еврокомисаря по разширението Оливър Вархей да вдигне ветото за Северна Македония. Но и призна - министър председателят не е взимал решение за Северна Македония, които да опонират на общата политика.

Кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов се обърна към жителите на Пловдив в прям пост в персоналния си профил в обществената мрежа. Това се случва ден, откакто кметът Здравко Димитров се срещна с жителите на Белащица за възможното присъединение на селото към Община Пловдив.

Екип на Държавна опера-Пловдив завършват детайлите по документите за публичната поръчка за избор на реализатор на ремонта на Концертна зала в Пловдив. Четири месеца след приемането на държавния бюджет зам.-министърът на културата Весела Кондакова разгласи в Пловдив, че до края на месеца поръчката ще бъде оповестена.

Годишната инфлация за месец май тази година по отношение на май предходната е 15.6%, демонстрират данните на националната статистика. За един месец най-вече са поскъпнали транспортните услуги, разноските за ток, вода и парно, както и храните – от 1.5% до 3.2% единствено за месец. Единственото понижение се регистрира при цената за забавление и просвета.

Тръбата от 6 метра за 1 млн. лв., за която по-рано министър председателят Кирил Петков приказва, е поставена на пътя Асеновград – Кърджали по време на ремонта на пътя. Това съобщи финансовият министър Асен Василев на брифинга в отговор на Гроздан Караджов за сумите, които би трябвало да се платят към строителните компании.

Първа копка на ремонта на ул. „ Владая” и новата й връзка с бул. „ Марица – Юг” направи кметът Здравко Димитров, зам.-кмета Стефан Стоянов и районният кмет Иван Стоянов. Инвестицията е за 2,7 млн. лв., като 1 1 млн. лв. са отпуснати от Министерски съвет поради инвестицията от клас „ А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лв. и разкриването на 500 работни места.

Частната компания BTL, която построява новия си цех върху някогашния Кожухарски цех на ул. „ Владя”, на процедура избави плана за 3 млн. лв. в уличната инфраструктура. Причината още веднъж е несвършена работа от ВиК – Пловдив. Повече по тематиката вижте тук:

Интересът към построяването на нови предприятия в границите на град Пловдив и индустриалните му зони става все по-висок, регистрира зам.-кметът по бизнес развиване и европейски политики Стефан Стоянов.

Фирмата реализатор по контракта с АПИ за поддържане на републиканската пътна мрежа в Пловдивска област – „ Европейски пътища” ще преустановят работа на 20 юни, научи TrafficNews. В офисите на Пътно ръководство – Пловдив и АПИ е пристигнало писмо от компанията, в което се споделя, че в случай че дотогава няма изясненост за средствата за ремонтите, те ще спрат своята активност.

Ботев ще играе във втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите против кипърския АПОЕЛ Никозия, това отреди тегления чоп през днешния ден в швейцарския град Нион.

Специализирана полицейска интервенция се организира на територията на Перник. Задържан бе синът на прокурор от града, оповестиха от полицията.

Известният в крими средите Стоян Зелката и неговия съизвършител на име Христо Трифонов са били задържани с огромно количество опиати, научи TrafficNews.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР