Вотът на недоверие не е предрешен, защото там залогът е

...
Вотът на недоверие не е предрешен, защото там залогът е
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Вотът на недоверие не е предрешен

" Вотът на съмнение не е превдварително решен, тъй като там залогът е по-различен. Възможно е да настъпи несъмнено усмиряване на обстановката и хората да премислят още един път какво вършат действително ", съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин пред Нова тв. Според него в следствие ненапълно и на страсти 120 народни представители са подписали настояването за оставката на Никола Минчев.
Вигенин не може да си показа какво ниво на политическа хигиена биха имали някои от сътрудниците му, с цел да гласоподават свалянето на държавното управление по предложение на ГЕРБ, и какъв знак дават на гласоподавателите си. Кристиан Вигенин не вижда причина да се отделят още депутати, защото те могат просто да не поддържат вота на съмнение. Според него това ще е метод да се върнат към платформата, с която са определени за народни представители и с която " ИТН " един път са спечелили парламентарните избори предходната година. " Това беше избор за тях, който беше анти-ГЕРБ и анти-статукво. И в този момент, внезапно, в границите на седмица-две, да предадат своите гласоподаватели и да поддържат ГЕРБ, аз не бих го схванал ", разяснява националният представител от " Българска социалистическа партия за България ".
Кристиан Вигенин посочи, че в държавното управление не всичко е идеално и несъмнено ще има потребност от промени, в това число лични, само че всичко това предстои на разбор. По думите на социалиста съществена задача на " Продължаваме промяната " като водеща партия в обединението е да обезпечи болшинството в Народното събрание. " Като народни представители и като позиции ние заставаме твърдо зад Кирил Петков. Оттам нататък не мисля, че е наша тази задача. Още повече, че рецензиите не са към Българска социалистическа партия, а към него персонално и " Продължаваме промяната ", разяснява той.
Депутатът изрично възразява на говоренето, че се купуват депутати и по какъв начин били притискани за някакви суми. Според него, когато сходно говорене не е основано на никакви обстоятелства и доказателства, в допълнение отвращава хората от така и така разпадащата се политическа система в България.
Вигенин дефинира думите на президента Румен Радев като прекомерно мощни и прочувствени. Той разяснява предлагането на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз във връзка с районен съд Македония и го дефинира като най-хубавото, което сме получавали досега, само че посочи, че дали това е задоволително, следва да бъде дебатирано.
Социалният министър Георги Гьоков също разяснява горещата тематика. " Ако се разразят политически диспути, а не експертни, не чакам нищо положително ", съобщи той във връзка предстоящите през днешния ден диспути по вота. Той разчита разсъдъкът да надделее и да бъде признато предлагането за бюджета на Държавното публично обезпечаване и за огромния държавен бюджет, тъй че хората да могат да получат глътка въздух.
Според министъра в границите на този парламент ще бъде много мъчно сформиране на държавно управление. За него обаче нови избори не са добър вид за страната, тъй като няма да трансформират картината. " Не чакам и с 48-то Народно заседание да се внесе успокоение в политическия живот. България сега може да се ръководи единствено с коалиция и в случай че тя не е постоянна, ще има разтърсвания ", предвижда министърът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР