Вотът на недоверие не е непременно, за да се махне

...
Вотът на недоверие не е непременно, за да се махне
Коментари Харесай

Политолог: Ако няма смяна на министри и ротация - ГЕРБ ще си върнат властта

" Вотът на съмнение не е безусловно, с цел да се махне държавното управление. Той е опция на опозицията да наложи своя тематика в общественото говорене и причини във връзка тази политика. Имаме несигурно държавно управление. Вотовете на съмнение от този нататък ще бъдат употребявани от политическите субекти, които крепят това държавно управление, за пренареждане на властта и отговорността ".

Това разяснява политологът доцент Татяна Буруджиева в ефира на " България Он Еър ". Според нея това ще се случи след локалния избор. А борбата се изостря, тъй като самото държавно управление е решило да прави крайни неща по време на локални избори, счита тя.

" Всеки път ГЕРБ ще има опция да каже: " Само ние крепим това държавно управление ". Енергийният министър оказва помощ за това да бъде нападнат и да му се желае оставката. В такива моменти оптимално се приказва, откакто не си направил нищо превантивно. Точно противоположното виждаме, не си отвори устата. Това приказва за две неща - не взима никакви решения или е безсловесен. И в двата случая нямаме потребност от подобен министър ", акцентира доцент Буруджиева.

Тя е на мнение, че акад. Николай Денков не е ставал за министър на образованието, а в този момент голяма част от българите не го признават и за министър-председател.

" Ротацията е нещо доста забавно. Ако имат малко опит, от " Продължаваме промяната " ще се съгласят да сменят министри, които ще бъдат съгласувани с тях. " Продължаваме промяната " към този момент би трябвало да отстъпват. Доказаха, че не се оправят добре. Ако не се съгласят на ротация и промяна на министри, ще би трябвало да правят отстъпка. ГЕРБ ще си изиска дрехата на властта. Или няма да останат във властта и отново ще имаме държавно управление ", съобщи доцент Буруджиева.

Политологът проф. Росен Стоянов обърна внимание пред Bulgaria ON AIR, че избор на доверие от време на време се желае от болшинството и не е невероятно някой от структурата да изиска точно подобен.

" Най-хитрият и опитният ще извлече дивиденти. Борисов се явява като избавител и може да се явява мощната фигура, която да изяснява на всички: Аз в случай че не бях, вие падахте ", означи той.

Проф. Стоянов чака промени в министерските кресла и пренареждане на силите на терен след локалните избори. Но следвайки логиката, а не с тракане по масата, посочи политологът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР