Вотът на българите от чужбина, спечелен от Възраждане“, не е

...
Вотът на българите от чужбина, спечелен от Възраждане“, не е
Коментари Харесай

Паргов: ГЕРБ може да се опита да направи коалиция с БСП, ДПС и ИТН

Вотът на българите от чужбина, извоюван от „ Възраждане “, не е абсурд, а по-скоро протестен избор. Те не гласоподават от това да се излезе от НАТО и Европейския съюз, а гласоподават от боязън за посоката, в която се развива демокрацията. Те гледат на „ Възраждане “ като някакъв вид чучело или спирачка. Това сподели Калоян Паргов – общински консултант, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, ръководител на СИНПИ, в предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева “ по NOVA NEWS.

Той уточни, че такива са били резултатите от проучване на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания. „ Това беше отразено като очакване и като боязън, който насочва гласоподавателите към партия, която може да има възпиращо деяние – в тази ситуация „ Възраждане “, съобщи Паргов.

Според него ролята на Българска социалистическа партия е да бъде водеща политическа мощ, а гласоподавателите са й отредили нетипичната роля на балансьор. „ Казвам го с огромна болежка, тъй като въпреки всичко познаваме Българска социалистическа партия във времето, когато тя беше в действителност лидираща партия. Може да бъде ключ, и то единствено в една настройка – настройка, която ГЕРБ избра, поради отхвърли на Политическа партия да одобри техния мандат и да ги поддържа, да се опита да направи с първия мандат коалиция, която явно аритметично излизат сметките с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и евентуално Има Такъв Народ “, съобщи Паргов.

Дали Българска социалистическа партия би приела такава роля ще се взема решение на референдум. „ Това би трябвало да се вземе с решение на Националния човек. Очаквам в идващите десетина дни да има подобен Национален съвет, на който с изключение на разбора на изборите, да се обсъдят и следизборните ходове и благоприятни условия “, посочи той.

Обединение към една допустима кандидатура за министър председател съгласно него е допустима, в случай че дилемите са свързани с икономическата непоклатимост, преодоляване на инфлацията, кратковременни ограничения за подкрепяне на най-уязвимите групи и дилемите с еврозоната, „ Шенген “ и Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

По думите му буферът за ръководство на страната без парламент се е изчерпал и това е повода президентът да бърза с процедурата по привикване на Народно заседание и връчване на първия мандат. Липсата на бюджет, незадоволителни доходи и раздути разноски не разрешава обикновено действие на страната, а това още повече утежнява икономическата конюнктура, уточни ръководителят на СИНПИ. „ Чухме, че министър Велкова ще внесе предложение за бюджет, само че чухме и отзивите, че този бюджет няма да се одобри. По данни от бизнеса от началото на годината за първи път имаме към 30% спад в приходите в първия ни месец, т.е. спад в ползване, в склонността ни като консуматори да използваме артикули и услуги, без значение дали са от първа, втора или трета нужда. Това стагнира стопанската система и по тази причина би трябвало да се бърза, с цел да стане ясно кои са в Народното събрание, какво е болшинството, какъв бюджет ще одобряват. И най-лошият бюджет сега ще е по-добър от настоящето положение “, счита Паргов.

Според него локалните избори не могат да бъдат основа на народен пазарлък. „ Този път възможностите за съставяне на кабинет са по-големи от възможностите на 2 октомври поради 4 фактора – интернационалният, финансовият, локалният и президентска институция. Еврозоната и „ Шенген “ са цел на всички партии, като се изключи една. Очевидно е, че конфликтът на Радев с политическите партии става все по-голям. Местните избори са значими, тъй като който държи локалната власт, той значително постила и за националната като резистентност. И несъмнено, финансовият фактор – ко да разпределя парите в страната, Радев с неговите министри или ние, партиите, определени от хората директно, ще имаме гласа и думата ще ни се чува накъде да тръгнат тези пари, примерно 12-те милиарда от Плана за възобновяване и резистентност. Това са тласъците “, уточни Калоян Паргов.

По думите му няколкото служебни държавни управления на президента Радев са работили стимулиращо и позитивно за рейтинга на президента като краткотрайна мярка за преодоляване на обстановката. „ Но когато се трансфорат в непрекъсната, която е нетипична за самия президент, явно е, че отговорността се стоварва със страшна мощ и рейтингът към този момент пада “, уточни той.

Калоян Паргов разяснява и резултатите на Българска социалистическа партия на предварителните избори. „ Дали машинният избор, дали президентът, дали регионални шефове, дали войната в Украйна – каквото желаете може да дадете като доводи за неприятното показване. Истината е, че Българска социалистическа партия има потребност от вътрешен сериозен, изчерпателен диалог. Ако погледнете вотът по разнообразни групи, Българска социалистическа партия е четвърта в селата, а беше първа. При пенсионерите е трета, явно има към този момент и други партии на старите хора. Но пък Българска социалистическа партия е на едно плато – дали това е задържане на спускането по наклона или краткотрайно леговище, следва да забележим. Въпросът е, че с цел да се оттласнеш, това няма да стане механично “, уточни Паргов.

Общинският консултант изясни, че Националният съвет взема решение кои да са водачите на листи. „ Този път, може би в незаинтересованост и обезсърчение на структурите, че няма да бъдат чути и ще безсмислено да вършат такива номинации, пропуснаха да създадат такива. Софийската организация този път си подреди листите, както тя искаше. Нинова отстъпи второто място в 25-ти МИР за човек, който е определила Градската организация, т.е. директно измежду нея, а гражданската квота, съдружната, се реалокира на четвърто място. Това беше един жест към Софийската организация, отрази се мотивиращо на редиците на структурата в акцията “, изясни Паргов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР