Вотът е двоен – за президент и за Народно събрание.

...
Вотът е двоен – за президент и за Народно събрание.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Враца: Вотът е двоен, изборът един – бъдеще за всички българи

Вотът е двоен – за президент и за Народно заседание. Но изборът за нас е един. Изборът на България е един – бъдеще и разцвет за всички български жители в нашата Родина България. Този избор би трябвало да създадем на 14 ноември. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент на Движението за президент на България, на предизборна среща във Враца, извършена при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. В нея участваха Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент, повдигнат от Движение за права и свободи, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи и Цветан Енчев, лидер на листата на Движението за Враца.

Заедно ще създадем България по-добро място за живеене. Ние не сме от тези хора, които се оправдават дали с Брюксел, или с климатичното време, или със звездите, или с астрологията. Ние сме тези хора, които желаеме и градим по-доброто си бъдеще тук, в България. Ние сме тези хора, които желаеме и участваме в построяването на по-доброто бъдеще на целия европейски съюз с нашите сътрудници, акцентира Мустафа Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи напомни, че акцията на Движението стартира от Брюксел, където той Карадайъ, Искра Михайлова, Илхан Кючюк и Атидже Алиева-Вели имаха срещи с евродепутати и еврокомисари. Мустафа Карадайъ взе участие в срещата на демократичния връх, на която беседва с 8 министър председатели от Европейски Съюз, срещна се с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, организира диалози с демократичните партии на Балканите.

Аз получих тяхната поддръжка и по тази причина с госпожа Искра Михайлова имаме самочувствието и увереността да застанем пред вас като претенденти за президент и вицепрезидент на Република България. Ние с госпожа Михайлова въплъщаваме единството на нацията, а не като някои други, които търсят разграничителни линии измежду другите групи в обществото посредством разнообразни критерии. Ние с госпожа Михайлова сме представяли почтено България на открито – и в Европа, и на Балканите, и на интернационалната сцена. И до момента сме го правили, и ще продължаваме да го вършим като президент и вицепрезидент на Република България, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

Той акцентира, че една от функционалностите на президентската институция е да дава сплотяващи национални дела. И аз ви предлагам такава – дано дружно сложим като цел на нашата Родина България в най-близко време да достигнем междинните европейски стандарти на живот.

Ние сме платили доста висока цена за свободата и демокрацията в нашата Родина България. И през днешния ден от Враца ние заявяваме, че и като преди, и като президент и вицепрезидент на България, и като български жители всеки ден ще се борим да запазим отвоюваната независимост, всеки ден ще се борим да съхраним демокрацията. Демокрацията за нас не е лишено от наличие разбиране. Не е факсимиле. Демокрацията за нас е правила, господство на закона, съблюдаване на Конституцията и законите на страната. И дружно с това, паралелно с това – отстояване и съблюдаване на човешките, гражданските и политическите права на всички български жители и в България и където и да се намират по света, акцентира Мустафа Карадайъ. И прикани: „ Заедно, самоуверено и уверено да се включим в акцията и да спечелим тези избори. Всички български жители, които имат разсъдък и милеят за нашата Родина и за бъдещето на своите деца в нашата Родина ще гласоподават с № 17!”.

Кандидатирам се за вицепрезидент на България, тъй като желаеме да покажем с господин Карадайъ, че точно Движение за права и свободи може да способства за развиването на демокрацията в България, да отбрани и построи отначало държавността, по този начин както я е изграждало през последните 30 години. Да бъде този стожер на правата и свободите на българските жители, който не може да бъде сменен с каквито и да било еднодневки и измислени герои, сподели претендентът за вицепрезидент на Движение за права и свободи Искра Михайлова.

Кампанията за президент на господин Мустафа Карадайъ стартира от Северозапада, само че в действителност самото начало беше обещано от Брюксел, сподели президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. И съобщи: „ Няма по какъв начин Движение за права и свободи да мълчи, когато има нарушение на съществени човешки права и свободи.”.

Мустафа Карадайъ за нас не е единствено ръководител на партията. Той е един от доста малко останалите политици идеалисти, които работят за идея, политици, които са трансформирали персоналния си живот в публичен. Това е най-достойната кандидатура, съобщи зам.-председателят на Движението Йордан Цонев.

От нас се чака да дадем образец по какъв начин се възвръща държавност, по какъв начин се връща престиж на институциите, сподели лидерът на листата на Движение за права и свободи във Враца Цветан Енчев. И добави: На нас се пада достойнството да изведем Северозапада на едно по-достойно място!


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР