Вота си за ГЕРБ са дали 94 от общо 179

...
Вота си за ГЕРБ са дали 94 от общо 179
Коментари Харесай

В ромските секции в Добрич половината бюлетини са пуснати за ГЕРБ

Вота си за ГЕРБ са дали 94 от общо 179 дали своят вот в секция 082800084 в Добрич, само че 14 от бюлетините са недействителни. Движение за права и свободи получава в тази секция 21 гласа, от които 3 недействителни. За Българска социалистическа партия тук са дали своят вот едвам 8 души. Останалите политически сили са с по 1-2 гласа, а преобладаващата част от партиите не са получили нито един глас. Аналогична е обстановката и в прилежащата секция 082800084 – там от 160 дали своят вот,подкрепата си за ГЕРБ са дали 79 души, само че недействителните бюлетини са 8. Движение за права и свободи получава 28 гласа, а Българска социалистическа партия – 11.
За нарушавания в тези две секции алармира в изборния ден ръководителят на Общинския съвет на Българска социалистическа партия Мая Димитрова. В тъжба до РИК тя показва, че „ в ОУ „ Йордан Йовков “ гр. Добрич двама от записаните представители на партия ГЕРБ, единият от които Юри Данаилов, регистриран в СИК № 082800084 и представителят на същата партия, регистриран в СИК № 082800083, непрестанно водят хора в секциите да гласоподават, като на същите се заплаща “.
РИК дефинира жалбата като неоснователна, а претекстът на изборната комисия е: „ Пред горепосочените СИК, а по този начин също и в находящите се в същата постройка и на същия етаж СИК №№ 082800081, 082800082 и 082800085 фактически обитават регистрирани представители Политическа партия „ ГЕРБ “, в това число и посоченото в жалбата лице. Същите са по един за всяка от секциите и не се откри да водят лица за гласоподаване, още по-малко да заплащат за това. Горепосочените СИК се охраняват от чиновници на ОДМВР Добрич, които също се намират пред секциите и не са открили сходно нарушаване. Соченото нарушаване не се удостоверява и от членовете на СИК, представляващи политически партии, разнообразни от „ ГЕРБ “.
Справка в уеб страницата на РИК демонстрира, че в другите три посочени секции ГЕРБ печели колкото Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия взети дружно.
На въпрос са Actualno.com дали ще апелира решението на РИК Димитрова съобщи, че не вижда смисъл, тъй като чака да ѝ бъде отговорено, че камерите в коридорите на учебното заведение не са работели или записите са изтрити. Очакванията ѝ са прокуратурата да се самосезира и да изиска записите от камерите. Неофициалната информация на Димитрова е, че сред 500 и 700 са купените от ГЕРБ гласове в Добрич.
Интересно е разпределението на гласовете в централната част на Добрич. На предходни избори поддръжката на Българска социалистическа партия в тези секции беше най-слаба, а в този момент съвсем във всички централни секции левицата е първа политическа мощ или наедно с ГЕРБ. Възможно е това да е углавен избор за ръководещата партия. Тук е положително представянето и на Вътрешна македонска революционна организация, Демократична България, Воля, Възраждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР