Вот за БСП ще означава, че българският народ иска промяна

...
Вот за БСП ще означава, че българският народ иска промяна
Коментари Харесай

Румен Гечев: Вот за БСП ще означава, че българският народ иска промяна

„ Вот за Българска социалистическа партия ще значи, че българският народ желае смяна и промяна на модела ”. Това сподели за радио „ Фокус “ проф. Румен Гечев, претендент за евродепутат от листата на „ Българска социалистическа партия за България “.

Той изясни, че положението на виталното ниво в България е плашещо. Според него страната ни изостава от стандарта на Европейски Съюз, до момента в който Полша, Чехия и даже Румъния се доближават. Проф. Гечев добави още, че вижда алтернативата в препоръчаните от Българска социалистическа партия нови решения в плана „ Визия за България “.

Той добави, че Българска социалистическа партия предлага съществено нови решения, разнообразни от тези на ръководещите, които не оферират никаква визия за идващите години.

„ Партията предлага обезпечаване на безвъзмезден достъп до образованието на всички равнища и награждаване на младежите, завършващи дефицитни специалности, с цел да могат те да останат и да се развиват в България. Болниците не би трябвало да са търговски сдружения ”, сподели проф. Гечев.

„ Решенията, които предлагаме, са тествани и осъществени в други европейски страни и са дали резултат. Един от главните моменти във „ Визия за България “ и „ Визия за Европа “ на Българска социалистическа партия е европейската стратегия за реиндустриализация. Ние считаме, че най-хубавата обществена политика за превъзмогване на бедността е капиталовата политика. За ускорено икономическо развиване и повишение на виталния стандарт е наложителна реализацията на крупни капиталови планове “, изясни той.

По думите му такива планове са построяването на атомната електроцентрала „ Белене “, реализацията на плана „ Южен поток “, както и на тръбопровода Бургас – Александруполис.

„ Те би трябвало да се преглеждат освен като източник на доходи от директни такси, само че най-много като обезпечаване на ритмични доставки на налични и относително евтини енергийни източници, което ще даде на България две възможности- първо, за развиване на промишлеността и второ, благоприятни условия за износ и реекспорт ”, акцентира проф. Гечев.

Проф. Румен Гечев разяснява и абсурда с къщите за посетители:

„ Проблемът на България не е в загубата на няколко милиона евро. Тук става въпрос, че ръководещите са спрели капиталови планове за милиарди, с което нанасят големи загуби на българската стопанска система ”.

Според него ръководещите нямат безусловно никаква икономическа политика, както и нямат визия за развиването на България в идващите години.

Проф. Румен Гечев съобщи, че представителите на България в Брюксел би трябвало да пазят родината ни при образуването на външните политики, тъй като сега тя се обрисува като слугуваща страна, подготвена да извърши всевъзможни прищевки на непознати сили.

„ В досегашната работа на Екологичен потенциал се е усещала остра липса на присъединяване на България във основни комисии и при образуването на значими европейски политики, поради което страната ни е изгубила милиарди вложения ”, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР