Вот на недоверие спрямо кабинета Петков няма да се гласува

...
Вот на недоверие спрямо кабинета Петков няма да се гласува
Коментари Харесай

БОМБА: Вотът на недоверие увисва, новото мнозинство пази кабинета

Вот на съмнение по отношение на кабинета " Петков " няма да се гласоподава през днешния ден, разгласи сензационно народен представител от " Промяната " пред Lupa.bg с прогноза, че кворум от 121 национални избраници още веднъж няма да бъде събран в час 19,10.

Точно 24 часа след края на дебатите по процедурата, импортирана от ГЕРБ, законотворците би трябвало да решат дали да запазят държавното управление на харвардското дуо Кирил Петков и Асен Василев в коалиция с Демократична България и Българска социалистическа партия.

Но тази заран, въпреки и при три опита, новото болшинство в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи, ИТН и " Възраждане " не отиде на работа и бойкотира активността на Народно събрание.

Точно подобен се обрисува да е сюжетът и след няколко часа, до момента в който хиляди последователи на " Продължаваме промяната " към този момент се готвят да митингуват пред Народното събрание за поддръжка на управническия съюз против партиите от статуквото (макар левицата също да се счита за част от него - б.р.).

Друг народен представител, един от новоотцепилите се от групата на Слави Трифонов - Светлин Стоянов, пък разяснява пред медията ни:

" Няма нова четворна коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и `Възраждане ". Има нова специфична съдружна интервенция! ", с отпратка към кремълската опорка, че експанзията над Украйна не е война, а специфична военна интервенция.

В случай, че фактически 121 национални избраници не съумеят да се записват тази вечер, на следващия ден е планувано съвещание на Народно събрание в 09,00 часа и тогава още веднъж ще бъде изработен опит за гласоподаване на вота. Всяко отсрочване обаче Политическа партия и Демократична България поясняват като желание в действителност предварителните парламентарни избори да се отсрочат.
ТЕМА преди 2 часа 1013 преди 2 часа 3664 преди 3 часа 1880
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР