Востър сблъсък са влезли председателят на ПЕС Сергей Станишев и

...
Востър сблъсък са влезли председателят на ПЕС Сергей Станишев и
Коментари Харесай

Станишев и Нинова в спор за третия пол

Востър конфликт са влезнали ръководителят на ПЕС Сергей Станишев и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на съвещанието на аления пленум във връзка полемика за позицията на Българска социалистическа партия по Истанбулската спогодба, написа " 24 часа ".

На влизане за съвещанието Станишев подсети, че Българска социалистическа партия към този момент е подкрепила конвенцията, като е гласувала в поддръжка на резолюция на ПЕС. И изясни, че интерпретациите по тематиката за така наречен обществен пол в конвенцията са неправилни.

Дискусията е изкривена, няма такова нещо като трети пол в конвенцията, декларирал Станишев и пред членовете на аления Национален съвет. И обвинил ръководещите, че те са отговорни за неразбирането на смисъла на документа.

Каквото и решение да вземе Българска социалистическа партия, ще има съществени последствия, предизвестил Станишев.

Това няма да е първия път, в който позициите на ПЕС и Българска социалистическа партия се разминават, отвърнала Корнелия Нинова. И напомнила, че по този начин е било и във връзка с квотите за мигранти, СЕТА и глобите против Русия.

Националните ни ползи диктуват по значими въпроси да имаме разнообразни позиции, обяснила соцлидерката.

В поддръжка на тезата на Станишев се изказал и Явор Куюмджиев. Той обяснил, че понятието gender се превежда погрешно от британски и оттова идва казусът.

Можем ли да приемем, че това е лъжицата с катран в кацата с мед, попитала пък Велислава Дърева.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР