Вонята на риба изпълва ноздрите ми. Под краката ми хруска

...
Вонята на риба изпълва ноздрите ми. Под краката ми хруска
Коментари Харесай

Нари Уорд, преглед на Милано — Детритът от Харлем се превърна в супермасивни скулптури

Вонята на риба изпълва ноздрите ми. Под краката ми хруска сол. Над главата ми висят плантани. Заобиколен съм от десетки изображения на Мадоната с младенеца, каталожни страници, инсталирани в стените на конструкция, сходна на оранжерия. Острата миризма скоро става задушаваща – поглеждайки надолу, разбирам, че мозайка от гранитни плочки, сложена на пода, в действителност е мозайка от части сушена тресчица, като дребните перки към момента се виждат.

Острата инсталацията е нова итерация на „ Super Stud “ на Нари Уорд, творба, която художникът основава за първи път през 1994 година и която той е пресъздал като част от Ground Break, херкулесова ретроспектива в Pirelli HangarBicocca в Милано, сензорно претоварване, което ловко се оправя с многообразието темперамент на 30-годишната процедура на Уорд.

Мадоните и децата, които красят стените на „ Super Stud “, идват от каталога на голямата сбирка от творби на изкуството на Робърт Леман – която капиталовият банкер завеща напълно на Metropolitan Му...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР