Вонен дрон се разби в Загреб. Той е руско производство,

...
Вонен дрон се разби в Загреб. Той е руско производство,
Коментари Харесай

Военен дрон прелетя от Украйна до Хърватия и се разби в Загреб

Вонен дрон се разруши в Загреб. Той е съветско произвеждане, само че не е ясно кой е неговият притежател - съветската или украинската войска. Това сподели пред публицисти хърватският министър председател Андрей Пленкович .

Той добави, че е разискал случая с министрите на вътрешните работи, на защитата, с вицепремиера по сигурността, с президента на страната, с кмета на Загреб и с премиера на Унгария Виктор Орбан.

Тази нощ летящият уред се разруши в квартал в Загреб, като провокира мощен гърмеж. Ранени няма. Падналият обект образува кратер в земята. Има развалени няколко паркирани автомобила.

Дронът е влезнал от Унгария и съгласно Виктор Орбан е навлязъл в страната от Румъния.

„ Не можем да кажем за какво се е стигнало до случая - поради неточност или загуба на надзор “, сподели Пленкович. Дронът е летят над Хърватия няколко минути преди да се разбие в Загреб.

„ Свързахме се с украинските управляващи, с цел да разберем дали знаят по какъв начин този дрон е дохвърчал чак до Загреб. Със сигурност ще поставим оптимални старания да разберем за какво е пристигнал и се е разрушил в Загреб “, сподели хърватският президент.

Дронът се е движил със скорост 700 км в час и е летял на височина 1300 метра.В момента се води следствие ище бъде осведомена НАТО. Случилото се значи, че огромен дрон е летял минимум 560 километра без да бъде засечен от въздушната защита в Хърватия и Унгария, като и двете страни са членки на Алианса.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР