Вон Гетинг беше избран за нов първи министър на Уелс

...
Вон Гетинг беше избран за нов първи министър на Уелс
Коментари Харесай

Избирането на първия чернокож лидер от Уелс означава, че нито един бял не управлява правителство на Обединеното кралство за първи път

Вон Гетинг беше определен за нов първи министър на Уелс в сряда, като стана първият негър водач на държавно управление в Обединеното кралство Gething беше определен да управлява държавното управление от членове на уелския парламент в Кардиф, четири дни откакто завоюва надпреварата за водач на ръководещата Лейбъристка партия на Уелс. Той си обезпечи 27 от 51 гласа в законодателния орган, Senedd, където лейбъристите са най-голямата партия.

Гетинг, наследник на татко от Уелс и майка от Замбия, сподели, че Уелс в този момент е „ първата нация в света Европа да бъде ръководена от негър. "

„ Това е въпрос на горделивост за съвременен Уелс, само че също по този начин и обезсърчаваща отговорност за мен – и такава, която не одобрявам с лека ръка ", сподели той пред законодателите.

Той сподели, че желае да управлява страна, която „ може да чества нашите разлики и да се гордее с всички тези неща, които ни сплотяват “.

Министър-председателят Риши Сунак има индийско завещание, до момента в който шотландско Първият министър Хумза Юсуф е роден в п...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР