Воля от самото начало не е подкрепила мораториума върху нови

...
Воля от самото начало не е подкрепила мораториума върху нови
Коментари Харесай

Воля: обединител на дясното и борец срещу мораториума за лекарства

" Воля " през цялото време не е подкрепила мораториума върху нови медикаменти, само че групата въпреки всичко е подкрепила бюджета, тъй като е бил гласуван в своята цялости и е имало действителен риск НЗОК да стартира новата година без бюджет, изясни пред Българска национална телевизия Стефан Августинов от " Воля ".

Декларира, че имат упоритостта да обединят тези десни гласоподаватели, които не поддържат ГЕРБ . " Пътят на мораториума е къс съгласно нас, само че за жалост всякакви административни хватки и битката за политическия пиар попречиха. Въздържахме се първия път, тъй като има метод, по който се сервира бюджетът на НЗОК ", разяснява той.

 ГЕРБ се отхвърлиха от мораториума върху новите медикаменти, с цел да спрат спекулациите
ГЕРБ се отхвърлиха от мораториума върху новите медикаменти, с цел да спрат спекулациите

Въпреки готовността на Министерство на здравеопазването и с цел да спрат игрите със страховете на хората

" Вероятността НЗОК да влезе в 2018 година без бюджет беше доста огромна. Ситуацията за нас беше такава - бюджетът се слага под гласоподаване ан блок. За нас няма значение кой е героят, въпросът е нещата да се случват по този начин, както би трябвало. Още в самото начало обявихме, че не поддържаме мораториума ", изясни Августинов.

Той добави, че съгласно групата на " Воля " не е задоволително президентът да си прави политически пиар, като постанова несъгласие на избрани закони .

" През юни поискахме Народното събрание да се занимае извънредно със здравеопазвнането, в този момент поискахме същото . Липсата на надзор върху харченето на средства е казусът, не неналичието на пари ", добави Августинов и разяснява, че " Воля " има концепцията да се вкара указател на заболяванията в България и по този начин да се дефинират средствата за лекуването им.

 Депутатите отхвърлиха ветото на президента
Депутатите отхвърлиха ветото на президента

Цветан Цветанов прикани да не се спекулира с онкозаболяванията и пациентите

" Проблемът е, че на ръководството се гледа като на източник на приходи. В същото време никой не мисли по-дълго от носа си и не мисли за бъдещето си. Това желаеме да променим в мисленето в политиката ", отсече Стефан Августинов.

Той счита, че десният политически набор би трябвало да ръководи и отхвърли ГЕРБ да е същински представител на дясното. " Воля " имат желанието да обединят десните гласоподаватели, които са отвън ГЕРБ, тъй като " разкъсването " няма да докара до нищо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР