Volvo реши да изостави традицията да назовава своите модели с

...
Volvo реши да изостави традицията да назовава своите модели с
Коментари Харесай

Volvo зарязва номера в имената на моделите

Volvo реши да изостави традицията да посочва своите модели с буквено-цифрови комбинации като XC90, C40, S60 и по този начин нататък. Сега колите на марката ще получат цялостни имена.

В изявление за Autocar основният изпълнителен шеф на Volvo Хакан Самуелсон съобщи, че новото потомство кросоувър XC90 ще бъде първото, което ще получи име от новия формат.

„ Ако погледнете колите през днешния ден, ще забележите, че всички те имат много„ инженерни “имена и усъвършенствания: XC, T8, AWD - всичко това са спецификации на транспортното средство, “ споделя Самуелсон.

Плановете на Volvo наподобява опонират на трендовете в международната автомобилна промишленост. Volkswagen заряза мотори с вътрешно горене и се реалокира от имена като Golf и Tiguan на ID.3 и ID.4. BMW и Mercedes-Benz също избират имена като iX и EQS, само че те ги имат в сходство с дълга традиция.

Практиката на Volvo да употребява буквите " XC " за кросоувъри, " V " за комбита, " C " за купета и " S " за седани датира от 1995 година. Шведският авто производител обаче желае да означи прехода към ерата на електрическите транспортни средства, като вкара лични имена.

" Говорим за напълно нова платформа, ново потомство напълно електрически транспортни средства ", сподели Самуелсон. - Трябва да изясним, че това е ново начало и затова няма да имаме числа и букви или така наречен инженерен вид име. Ще назовем моделите по метода, по който наричате новородено бебе. “

Новият XC90 би трябвало да се появи на бял свят през 2022 година, само че Самуелсон сподели, че новото име на модела към момента не е доказано и за него се води " доста забавна и изобретателна полемика ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР