Volvo провежда мащабна кампания за изтегляне на автомобили в сервизите,

...
Volvo провежда мащабна кампания за изтегляне на автомобили в сервизите,
Коментари Харесай

Още 195 000 стари автомобила Volvo имат животозастрашаващ проблем

Volvo организира огромна акция за евакуиране на коли в сервизите, която визира 194 546 автомобила от моделите V70 и XC70, създадени сред 22 февруари 2000 година и 4 май 2007 година Причината за изтеглянето е съдбовен случай: открито е, че въздушната възглавница е избухнала и е " изстреляла " по лидера градивни детайли. Подобен недостатък по-рано се наблюдаваше при въздушните възглавници Takata, само че този път казусът породи с възглавниците на компанията TRW, която е част от концерна ZF.

Експертите по сигурността на Volvo са открили, че въздушните възглавници TRW може да не се разгънат вярно, в случай че транспортното средство се употребява в продължителни интервали от време във мокър климат: при тези условия някои съставни елементи се унищожават. При задействане на перфоратора въздушната възглавница се спуква и железни фрагменти се разпръскват във всички направления, рискувайки да ударят лидера или пасажерите.

Ще напомним, че шведската марка към този момент направи най-голямата сервизна акция в своята 93-годишна история. Това се случи предходната година и, както този път, казусът касаеше опасения за сигурността.

Тогава повече от два милиона транспортни средства бяха изпратени до сервиза по целия свят поради дефектни колани. Прегледът засегна моделите S60, S60L, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, V70, XC60, XC70, S80 и S80L, създадени сред 2006 и 2019 година, където стоманеният кабел за предните колани се износва и стопира да действа вярно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР