Volvo обяви нов асистент за своя бъдещ флагман, кросоувъра EX90.

...
Volvo обяви нов асистент за своя бъдещ флагман, кросоувъра EX90.
Коментари Харесай

Новото Volvo EX90 ще може да разпознава дишането на спящо дете

Volvo разгласи нов помощник за своя предстоящ флагман, кросоувъра EX90. Той ще бъде оборудван с високоточен милиметров радар, който може да разпознава деца или животни, забравени на задните седалки, даже по дишането. Разработчиците назовават ​​системата от този вид първата в света.

Volvo счита и своята система за най-модерната съществуваща все още. Радарът, който ще бъде вграден в тавана до лампите за четене, е в положение да разпознае даже трептения с милиметрови талази: затова ще открие даже умерено спящо бебе.

В същото време, с цел да не се усилва броят на напомнянията, системата ще алармира единствено сега, в който лидерът заключи колата. В този случай вратите няма да бъдат блокирани, климатикът ще остане включен и колата ще ви осведоми за нуждата от инспекция на интериора.

Такава система се възнамерява да бъде конфигурирана на всички Volvo EX90 по дифолт, само че единствено за тези страни, където е позволено потреблението на честоти, на които работи радарът.

Преди това Volvo сподели, че с помощта на новите технологии за оценка на околната среда и вътрешното пространство, Volvo EX90 би трябвало да стане най-безопасният автомобил на компанията в историята. Флагманският кросоувър ще бъде показан на 9 ноември, само че се чака настоящият XC90 и новият артикул да се продават редом най-малко известно време.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР