Volvo и Polestar наскоро се присъединиха към Tesla и VW,

...
Volvo и Polestar наскоро се присъединиха към Tesla и VW,
Коментари Харесай

Всяко предно е добре забравено задно. Електричките връщат масово задното предаване в автомобилния свят

Volvo и Polestar неотдавна се причислиха към Tesla и VW, които избират задвижването на предните колела пред задвижването на задвижването на задните колела за своите базови електрически коли, защото съгласно тях то предлага по-добри характерности и успеваемост.

Това е аспект от горната страна на системата RWD, която ще се употребява в обновените Volvo XC40 и C40 и Polestar 2.

По-рано тази година Volvo Cars разгласи, че ще приключи самоналожения протест, обвързван с сигурността, и ще създава коли със задно предаване за първи път от четвърт век.

Малко по-късно родствената марка Polestar съобщи, че задвижването във разновидностите на колите с един мотор за първи път ще премине от предно предаване към RWD.

С тази смяна Volvo и Polestar се причислиха към марките Tesla, Volkswagen, Hyundai и Kia, които избират RWD за базовите модели по аргументи, включващи по-добри характерности и усъвършенствана успеваемост.

Например мощността на новите разновидности на Polestar 2 RWD с един електродвигател се усилва от 170 kW (228 к.с.) на 220 kW (295 к.с.), а въртящият миг нараства от 330 нютонметра на 490 нютонметра спрямо моделите с FWD.

Преминаването към RWD е помогнало за понижаване на времето от 0 до 100 км/ч на Polestar 2 с 1,2 секунди.

Преработките понижават времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч на средноразмерния фастбек с 1,2 секунди до 6,2 секунди, споделят от Polestar, като прибавят, че това не е единственото преимущество.

„ Когато понижим тежестта на предния мост, вършим автомобила малко по-пъргав и малко по-забавен за шофиране “, съобщи пред Automotive News Europe ръководителят на отдела за разработка на шасита на Polestar Йоаким Ридхолм. „ Така че, подобряваме сцеплението, подобряваме директността на ръководството, скоростта на реакция и това дружно дава повече наслаждение от шофирането. Това значи, че можем да подобрим комфорта, без да вършим жертви на performance-a и ръководството. “

Volvo спря да създава коли с задно предаване през 1998 година, тъй като смяташе, че моделите с предно предаване са по-безопасни за употреба, защото нормално се показват по-добре на сняг и лед, даже в случай че това означаваше да се откаже от някои от преимуществата на ръководството и маневреността, предлагани от моделите със задно предаване.

Ръководителят на отдела за продуктови характерности на Polestar, Кристиан Самсон, съобщи пред ANE, че разпределението на тежестта в предишното е било проблематично място за колите с RWD.

В предишното разпределението на тежестта е било проблематично място за колите с RWD, сподели ръководителят на отдела за продуктови характерности на Polestar Кристиан Самсон.

„ В предишното един от минусите на леката задница беше, че задвижването на задните колела беше „ вълнуващо “ в някои моменти заради загуба на сцепление “, сподели той.

Усъвършенстването на системите за надзор на сцеплението, съчетано с обстоятелството, че разположението на акумулаторния пакет оказва помощ за по-равномерното систематизиране на тежестта на автомобила върху задвижващите колела, води до по-добро сцепление с пътя, изключително при мокри или хлъзгави условия.

Друго основно преимущество на задното е, че тази настройка дава на инженерите повече независимост на деяние при пакетирането на задвижващите системи, защото инсталираният откъм гърба електрически мотор заема минимално пространство, оставяйки повече място за пасажерите и багажа.

По-добра динамичност на шофиране

Ръководителят на отдела за създаване на мотори на марката Volkswagen Карстен Беневиц съобщи пред Automotive News Europe, че фамилията на електрическите автомобили на компанията е най-вече със задно задвижване, като добави, че бъдещите електрически автомобили на VW ще бъдат или със задвижване на четирите колела, или със задвижване на всички колела.

ЗАДВИЖВАНЕТО СЪС ЗАДВИЖВАНЕ НА ПРЕДНИЯ МОСТ ВСЕ ОЩЕ Е ВОДЕЩО

Въпреки че няколко модела, които излизат на пазара в този момент и са почнали живота си като напълно електрически коли, са със задно задвижване, към момента има огромен брой модели, задвижвани от акумулатори, с предно предаване.

Това значително се дължи на обстоятелството, че доста от първите електрически автомобили споделят платформите си със съществуващи модели. Например Renault Zoe, в миналото най-популярният електромобил в Европа, е основан на същата платформа с предно предаване, която е в основата на дребния автомобил Clio.

Първоначалният блян на промишлеността към потребление на съществуващи платформи при производството на електрически автомобили значи, че да вземем за пример във Франция 64% от всички продадени през предходната година електрически автомобили са били със задвижване на предния мост, по данни на Dataforce.

Моделите със задвижване на четирите колела съставляват 28% от продажбите на EV, а останалите са със задвижване на всички колела.

„ Можем да създадем някои преимущества в цялостната динамичност на придвижване на автомобила, като инсталираме задвижването на задните колела като съществена задвижваща система “, сподели той. „ Второ, по този метод можем да създадем доста дребен радиус на завиване за целия автомобил по отношение на неговия размер. “

Беневиц добави, че усъвършенстваното сцепление и ускоряване са спомагателни преимущества, като означи, че общият фактор за наслаждение от шофирането ще бъде значим за убеждаването на клиентите да се причислят към навлизането на електрическите транспортни средства.

„ Убедени сме, че електрическите транспортни средства са единственият метод за решение на казуса с излъчванията в Европа и по света, а с цел да убедиш клиента, се нуждаеш от въглеродно неутрална идея, която е занимателна за шофиране “, сподели той. „ Трябва да убедим клиентите, че при ежедневната си приложимост един електрически автомобил може да сътвори оптимален въртящ миг в границите на милисекунди от момента на прекъсване. “

VW споделя, че усъвършенстваното сцепление и ускоряване са две от преимуществата на потреблението на RWD при EV като ID4.

Въртящ миг в този момент!

Първият напълно електромобил на Hyundai от земята, Ioniq 5, е построен въз основата на електрическата световна модулна платформа (E-GMP) на компанията. Той се предлага във разновидности със задвижване на задните колела и със задвижване на всички колела, до момента в който новият Ioniq 6 ще се предлага в три разновидността – един със задвижване на задните колела и два със задвижване на всички колела.

Дейвид Лаброс, началник на отдела за продуктово обмисляне в техническия център на Hyundai Европа, съобщи пред ANE, че купувачите на разновидността със задвижване на всички колела могат да деактивират предното задвижване, което на процедура трансформира автомобила в RWD автомобил.

Hyundai показва незабавната наличност на въртящ миг и по-балансираното систематизиране на тежестта като основни преимущества на RWD конфигурацията, която се предлага в Ioniq 6.

„ Когато сте на автомагистралата и карате с 90 или 100 км/ч, можете да извършите това без предния мост, а там имаме неповторима технология, която механично изключва предния мотор “, сподели той. „ Това ни разрешава да нямаме спирачен резултат върху предния мост и в този момент имате ефикасен автомобил със задвижване на задните колела. “

Лаброс също по този начин посочи незабавното съществуване на въртящ миг и по-балансираното систематизиране на тежестта като основни преимущества на RWD конфигурацията.

„ Електрическите мотори обезпечават съвсем незабавен въртящ миг, което ни разрешава да реализираме необикновено ускоряване “, споделя той. „ Когато разполагате с огромна мощ, огромен въртящ миг, е по-разумно да употребявате задвижване на задните колела, тъй като когато ускорявате, предницата се повдига и имате по-голям напън или по-голяма тежест върху задния мост, което ви разрешава да предавате по-голям въртящ миг и затова да ускорявате. “

Volvo твърди, че новите версии на C40 и XC40 със задно предаване оферират по-голям пробег и по-бързо зареждане.

Тъй като електрическите мотори нормално са с компактни размери, дизайнерите на коли имат повече благоприятни условия за настройване на кабината, Освен това разполагането на задвижването в задната част на автомобила разрешава създаването на идея „ откъм кабината “.

„ Това разрешава да се проектира доста повече пространство в кабината “, споделя Лаброс. „ Най-общо казано, специфичните електрически платформи, с някои спомагателни нововъведения, ще разрешат по-голямо пространство. “

Беневиц съобщи, че Volkswagen ще продължи да развива тактиката си за задвижване на всички колела и на RWD, до момента в който компанията продължава еволюцията си в региона на електрическите автомобили.

„ В момента интензивно създаваме нови концепции “, сподели той. „ Идентификацията на мощността ще се усилва, тъй като развиването на електромагнитните вериги към момента продължава, като се усъвършенства с всяко потомство. “

Преминаването към RWD от FWD е „ естествена стъпка “ за Polestar, съобщи ръководителят на отдела за разработка на шасита Йоаким Ридхолм.

Той добави, че когато се вглежда в конкуренцията, вижда от ден на ден електрически коли с RWD, евентуално заради преимуществата, свързани с продуктивността, сцеплението и стабилността.

„ Наблюдаваме обща наклонност към задвижване на задните колела на пазара “, сподели той.

Ридхолм признава, че конкуренцията в региона на електрическите транспортни средства става все по-силна. Една от аргументите Polestar да премине към RWD от FWD е, че вижда в този ход метод да премине на идващото равнище.

„ Не мога да приказвам за другите “, сподели той, „ само че за нас това беше естествена стъпка. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР