Volvo Group реши да съкрати персонал в Русия, научи вестник

...
Volvo Group реши да съкрати персонал в Русия, научи вестник
Коментари Харесай

Volvo ще уволни част от служителите си в Русия

Volvo Group реши да редуцира личен състав в Русия, научи вестник " Комерсант ".

Заводът на компанията в Калуга ще продължи да не работи, по тази причина е заставен да редуцира част от чиновниците. „ Рано е да се каже какво ще се случи по-нататък с индустриалните площадки на Volvo Group в Русия. Компанията не е взела решение да напусне пазара дефинитивно “, споделиха от Volvo Group.

Според SPARK-Interfax в края на 2020 година във Volvo Vostok са работили 606 души, а във Volvo Components - 668 души (данни за 2019 г.).

Русия съставлява три % от продажбите на Volvo Group през 2021 година



Източникът на изданието сподели, че компанията не може да сглобява заради глобите на Европейски Съюз за доставката на съставни елементи в Русия, както и на подготвени камиони и особено съоръжение.

През февруари Volvo беше на второ място на пазара на камиони в Русия след KamAZ със 729 продадени транспортни средства, още през май китайският Shaanxi (508 единици) стана водач измежду задграничните камиони.

По-рано ръководителят на Обществената потребителска самодейност (OPI) Олег Павлов се обърна към Генералната прокуратура и Министерството на вътрешните работи с искане да ревизират представителствата на концерните Scania, Volvo, MAN, Mercedes и Iveco и да ги подведат под наказателна отговорност. Той означи, че след напускането на страната дъщерните сдружения са спрели да създават, внасят и доставят коли и аварийни елементи за тях. Освен това стопираха поддръжката и ремонта на машини, написа Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР