Volvo Cars предприема нова стъпка - част от амбициите на

...
Volvo Cars предприема нова стъпка - част от амбициите на
Коментари Харесай

Камери в автомобила ще следят водачите за употреба на алкохол и опасно поведение

Volvo Cars подхваща нова стъпка - част от упоритостите на компанията да постави завършек на съдбовните случаи в колите си. Шведският производител уверено се заема с казуса с разсейването на водачите и шофирането под въздействие на упойващи субстанции.

Освен превишената скорост, против която Volvo Cars подхваща ограничения, като постанова ограничаване на оптималната скорост, използването на алкохол и разсейването на водачите са другите две съществени тематики, които би трябвало да се вземат под внимание за повишение на сигурността на пътя. Тези три области са главните провокации при осъществяването на визията на Volvo да постави завършек на смъртните случаи при произшествия и изискват фокус върху човешкото държание, като част от цялостната тактика на компанията.

Данните на Националната асоциация за сигурност на придвижването в Съединени американски щати (NHTSA) демонстрират, че към 30% от всички произшествия с съдбовен излаз зад Океана през 2017 година са се случили с присъединяване на лидер под въздействието на упойващи субстанции. Volvo Cars има вяра, че на този проблем може да се обърне особено внимание, като се инсталират камери и датчици в автомобила, които наблюдават държанието на лидера и разрешават на системите за сигурност да се намесят, в случай че той явно е заплеснат или в нетрезво положение, не реагира на сигналите за предизвестие и рискува да провокира злополука с тежък или даже съдбовен излаз. Тази интервенция може да включва понижаване на скоростта, изпращане на сигнал към незабавния център посредством Volvo on Call и като последна стъпка – интензивно понижаване и безвредно паркиране на автомобила.

Примерите за сходно държание включват цялостната липса на надзор над кормилото за избран интервал от време, затворени очи по време на шофиране или изместване на погледа от пътя за по-дълго, както и лъкатушенето в пътните ленти или извънредно бавните реакции на лидера. Тази система за мониторинг е значим детайл от внедряването на технология, която ще разрешава на автомобила да взима интензивно решения, за да се предотвратят случаите, които могат да завършат със съществени пострадвания или със смъртни случаи.

Въвеждането на камери във всички Volvo модели ще стартира със идващото потомство, издигнато на платформата SPA2 от 2020 година Повече елементи за точния брой камери и позиционирането им в интериора ще станат ясни на по-късен стадий.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР