Volvo Cars е една от компаниите, която най-добре преодолява кризата,

...
Volvo Cars е една от компаниите, която най-добре преодолява кризата,
Коментари Харесай

Volvo Cars - първият автопроизводител, излязъл от кризата в Европа

Volvo Cars е една от фирмите, която най-добре преодолява рецесията, породена от ковид, в резултат на мощното търсене на своите модели, измежду които се открояват всички SUV модели. През юли компанията продаде 62 291 автомобила, като на главните пазари бележи забележителен растеж на продажбите, воден от Китай, Европа и Щатите. Продажбите в Европа набъбнаха още веднъж през юли и доближиха 28 700 единици, с нарастване от 12,5%, подкрепено от мощното търсене на версии Recharge с plug-in хибридна технология, информира elconfidencial.es

Двуцифреното нарастване на размера на продажбите, записано през месеца, е обусловено от продължаващото мощно търсене на модели като комбито V60 и S60, като последният е създаден в Съединени американски щати.

Гамата Recharge на Volvo Cars на plug-in хибридни модели, която скоро ще се причисли към първия 100% електрически модел в света, стана известна измежду клиентите. Делът на моделите Recharge се усили през първите седем месеца повече от два пъти в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Според последните данни на IHS, Volvo Cars е водещата марка на първокласни електрически транспортни средства в Европа през първата половина на 2020 година, а колите с презареждане съставляват съвсем една четвърт от общите доставки в района.

Ако се анализират продажбите на Volvo Cars, натрупани през годината, към момента се поддържа спад от 16%, регистрирайки общо 332 253 автомобила. На европейския пазар, този, който е потърпевш най-вече от коронавирусната рецесия, продажбите са намалели с 24,1% на година. В Съединени американски щати понижението на насъбраната цифра за годината възлиза на 10,1%. По отношение на китайския пазар продажбите са намалели единствено с 0,3% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година

Гамата XC

Ако се проучват продажбите на модели, най-продаваният Volvo в света е XC60 с общо 96 622 регистрирани бройки, до момента в който втората позиция е за XC40, с 87 085 бройки. Важното е, че продажбите на XC40 са се нараснали с съвсем 20% спрямо данните за 2019 година, без подозрение с помощта на идването на разновидността Recharge. И третата позиция в класацията на най-продаваните е за XC90, с 46 669 бройки, което демонстрира смисъла на гамата SUV модели в границите на марката от шведски генезис.

На испанския пазар нещата стоят по следния метод: ситуацията на Volvo Cars също е била доста по-добра от междинната за бранша. През юли Volvo съумя да усили продажбите си с 51%, като достави 2228 автомобила. Досега през годината са продадени 7,360 бройки като доставките й бяха понижени с 19,2%. Испанският авто пазар пада с 43,3% в насъбрания показател за първите 7 месеца на годината. 

Източник: elconfidencial.es
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР