Володимир Зеленски уволни посланика на страната във Великобритания Вадим Пристайко,

...
Володимир Зеленски уволни посланика на страната във Великобритания Вадим Пристайко,
Коментари Харесай

Зеленски уволни посланика на Украйна във Великобритания след критики

Володимир Зеленски уволни посланика на страната във Англия Вадим Пристайко, дни откакто пратеникът обществено разкритикува президента, съобщи " Ройтерс ".

В президентската заповед, в която се споделя, че Пристайко е бил отхвърлен и като представител на Украйна в Международната морска организация, не се показва причина за уволнението.

В изявление за " Скай Нюз " предходната седмица Пристайко беше запитан за мненията на английския министър на защитата Бен Уолъс, за доставките на оръжия от неговите съдружници за битката с съветските окупационни сили.

Зеленски отговори, като съобщи, че Украйна постоянно е била признателна на Англия, правилен неин съдружник. Той също по този начин беше представен от английските медии да отбелязва, че Уолъс може да му каже по какъв начин да изрази своята признателност или по какъв начин " бихме могли да станем заран и да изразим нашите думи на признателност към министъра ".

Попитан дали Зеленски е бил подигравателен, Пристайко отговори пред " Скай ", че е имало " малко жлъч ", когато президентът " сподели, че всяка заран ще се разсънва и ще се обажда на Бен Уолъс, с цел да му благодари ".

" Не имам вяра, че този жлъч е здравословен ", сподели той и добави, че руснаците " би трябвало да знаят, че работим дружно ".

В заповедта на Зеленски не се споделя кой ще размени 53-годишния Пристайко, умел посланик и някогашен вицепремиер, който заемаше поста дипломат във Англия в продължение на три години.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР