Володимир Зеленски предупреди, че окупаторите се стремят да оставят украинците

...
Володимир Зеленски предупреди, че окупаторите се стремят да оставят украинците
Коментари Харесай

15 000 души изчезнали в Украйна, руснаците искали в Новогодишната нощ да превземат Донбас

Володимир Зеленски предизвести, че окупаторите се стремят да оставят украинците без ток на Нова година

Хиляди бойци и цивилни са изчезнали, откогато съветските сили нахлуха в Украйна в края на февруари. Това сподели съветничката на украинския президент Володимир Зеленски Альона Вербицка, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Русия понастоящем е удостоверила, че е завладяла 3392 украинци, само че в Украйна изчезналите са към 15 хиляди, като доста от тях са цивилни ", сподели Вербицка пред немската медия " Редакционснецверк Дойчланд ".

За ориста на тези хора не се знае нищо, посочи Вербицка, чиято служба е да следи за спазването на правата на украинските бойци.

Тази неизясненост е изключително мъчителна за околните на тези хора, акцентира съветничката. 

 

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че руснаците не са се отказали от концепцията за завладяване на Донбас и даже са си сложили за задачата да го създадат директно преди Нова година, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН.

Според него обстановката на фронтовата линия за деня не се е трансформирала значително.

" Най-тежките сражения са в Бахмут, Соледар и по цялата линия в Донецка област. Врагът не се е отказал от безумната концепция да превземе Донецка област ", сподели Зеленски в следващото си видео послание.

„ Благодаря на всички, които пазят украинския Донбас! На всички, които пазят нашата област Харков! На всички, които пазят нашия юг! Които пазят нашата граница “, добави той.

Според него, не е изключено съветските окупатори да се опитат да накара украинците да честват Нова година на мрачно.

„ Каквото и да възнамеряват, ние знаем едно нещо за себе си: ще устоим. Ние несъмнено ще ги изгоним. Без подозрение. И те ще бъдат оптимално осъдени за тази ужасна война. Благодаря на всички, които пазят нашата страна! Благодаря на всички, които се борят за нашата самостоятелност ", сподели още украинският президент. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР