Володимир Зеленски посети първите позиции в Бахмут, връчи ордени и

...
Володимир Зеленски посети първите позиции в Бахмут, връчи ордени и
Коментари Харесай

Зеленски посети най-горещата точка на фронта - Бахмут

Володимир Зеленски посети първите позиции в Бахмут, връчи ордени и скъпи дарове на отличилите се

Украинският президент Володимир Зеленски посети най-горещата точка на фронта - град Бахмут, за който към този момент няколко месеца се водят яростни боеве. Информацията бе обявена от Freedom, а след това бе доказана от прессекретаря на украинския президент Сергей Никифоров пред " Украинска истина ". " Володимир Зеленски посети първите позиции в Бахмут, връчи ордени и скъпи дарове на отличилите се. Президентът към този момент се върна от Бахмут ", сподели Никифоров.

От май 2022 година считаните за елитни елементи на частната военна компания " Вагнер " се пробват да завладяват несполучливо Бахмут. Те срещат съпротивата на украинската войска. Боевете се водят безусловно за всяка постройка и са съпроводени с доста жертви от двете страни. Градът е съвсем изцяло опустошен.

Това не е първото посещаване на украинския президент на фронта. Но нормално той идва в преди малко освободени градове, които са напълно покрай фронтовата линия, като Изюм, Славянск, Херсон. За първи път Зеленски се появява в разгара на борбата.

Неговото държание блестящо контрастира с това на съветските ръководители. Руският президент Владимир Путин нито един път не се е доближил даже до границата с Украйна, като се задоволява да посещава строго охранявани места за подготовка на мобилизирани или да организира военни заседания на неназовани местоположения. Вчера съветските медии оповестиха, че съветският боен министър Сергей Шойгу е облетял с вертолет линията на фронта, като бе публикуван и клип. Анализът на данните обаче сподели, че Шойгу в действителност е прелетял на 75 км от фронта.

А до момента в който Зеленски раздава ордени в Бахмут, Путин организира сходна гала, само че в Кремъл. Руският президент обаче отличи освен военни, но  ръководителите на анексираните райони, пропагандатори и " военни репортери ". Даже основният редактор на RT Маргарита Симонян получи почетен медал и благодари на Путин, че " тормози канибалите ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР