Володимир Зеленски победи на изборите за президент в Украйна. За

...
Володимир Зеленски победи на изборите за президент в Украйна. За
Коментари Харесай

Володимир Зеленски победи на изборите за президент в Украйна


Володимир Зеленски победи на изборите за президент в Украйна. За него са дали своят вот 73,2 от гласоподавателите. Действащият президент Петро Порошенко събра едвам 24,46 % от гласовете, заяви Централната изборна комисия на страната при обработка на 85,56 % от електронните протоколи. Зеленски е водач във всички области, като се изключи Лвовска.

Международните организации обръщат внимание на изказване на Володимир Зеленски от през вчерашния ден, съгласно което, първата му задача като президент на Украйна ще бъде да реализира освобождението на всички украински пандизчии, пленени по време на спора в източната част на страната.

" Ние ще продължим до край договарянията, с цел да се реализира преустановяване на огънят ", сподели претендентът от партия " Слуга на народа " след първите резултати от екзитпол анкетите, сочещи го за неоспорим победител на балотажа на президентските избори, представен от Ройтерс. " Задача номер едно - да върнем всички наши пандизчии, всички пленници. Ще направя всичко, с цел да върнем нашите момчета вкъщи. Всички наши пандизчии, без изключение ", увери Зеленски на конференция в щаба си.

Той съобщи, че в най-скоро време ще показа проект за дейности за преустановяване на огъня в Донбас и че счита да форсира Минския развой. " Ние ще водим доста мощна осведомителна война, с цел да бъде преустановен огъня в Донбас. Скоро ще оповестим нашия проект за дейности ", уточни Зеленски, представен от ТАСС.
Зеленски даде да се разбере, че счита да смени управлението на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, както и да назначи нов основен прокурор на мястото на Юрий Луценко.
Във видеообръщение, публикувано в " Телеграм " от изборния му щаб, Зеленски съобщи, че неговата победа на президентските избори в Украйна съставлява съединителен фактор за страната, заяви ТАСС.
" Главното, което направихме е, че обединихме нашата страна, нашия живот, нашия народ. Благодаря ", сподели Зеленски
Всички интернационалните организации обръщат внимание на поздравите, изпратени на Зеленски от международните водачи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР