Володимир Зеленски очаква да види единство сред страните от НАТО

...
Володимир Зеленски очаква да види единство сред страните от НАТО
Коментари Харесай

Зеленски: Очаквам конкретни стъпки от НАТО

Володимир Зеленски чака да види единение измежду страните от НАТО на срещата на върха на алианса във Вилнюс идната седмица, както и съответни стъпки по пътя на Украйна към военния блок.На конференция с президента на Словакия Зузана Чапутова, украинският водач, който към този момент направи визити в България и Чешката република, сподели още, че чака на срещата във Вилнюс да бъдат разисквани още отбранителни пакети за Киев и гаранции за сигурността за страната му.
НАТО би трябвало да позволи въпроса с кандидатурите на Швеция и Украйна. Но няма единение по този въпрос. А това е опасност за силата на Алианса. И е доста значимо за сигурността на целия свят. Ние чакаме позитивни резултати или най-малко някои стъпки към позитивен резултат. Смятам, че от това зависи обстановката с агресора – Русия. Защото Русия разчита светът да покаже уязвимост и разцепление в НАТО, а това не трябва да се позволява.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Държавният глава на Словакия Зузана Чапутова съобщи, че желае да види Украйна като перспективен член на Европейски Съюз и че тя би трябвало да има вероятност за влизане в НАТО. По думите ѝ въпросът за участието в Алианса би трябвало да бъде " не в случай че ", а " по кое време ". " Вярвам, че на срещата на върха във Вилнюс Украйна ще получи ясна вероятност за участие в НАТО ".Дипломатическата интензивност на Зеленски дни преди основната среща на върха на НАТО цели да обезпечи задоволително поддръжка измежду съдружниците за спомагателна военна помощ, гаранции за сигурността на Украйна и ясна времева вероятност за участие в НАТО.И България, и Чешката република, и Словакия увериха украинския водач, че стоят твърдо зад страната му и ще продължат да я поддържат, в това число с пакети военна помощ. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР