Володимир Зеленски обвини Русия в извършване на геноцид в Донбас,

...
Володимир Зеленски обвини Русия в извършване на геноцид в Донбас,
Коментари Харесай

Зеленски: Путин е наредил геноцид в Северодонецк, 13 000 души са блокирани

Володимир Зеленски упрекна Русия в осъществяване на " геноцид " в Донбас, където градът Северодонецк е подложен на тежки бомбардировки, съобщи Франс прес. Президентът на Украйна разгласи, че всичко е по заповед на Путин.

Вчера съветската войска бомбардира също Харков, втория по величина град в Украйна в североизточната част на страната, където сходство на естествен живот се беше върнало през последните седмици, откакто украинските сили отблъснаха руснаците оттатък границата.

" Сегашната атака на окупаторите в Донбас може да обезлюди района ", сподели Зеленски, обвинявайки Русия, че желае да  " изпепели "  Северодонецк. 

В същото време съветският президент Владимир Путин сподели, че е подготвен да помогне " да бъде преодоляна продоволствената рецесия ", провокирана от блокирания експорт на укаинско и съветско зърно, при изискване, че бъдат вдигнати глобите против страната му.

Най-малко 1500 са убитите в Северодонецк, а сред 12 000 и 13 000 души са блокирани в града, където 60 % от жилищните здания са разрушени, сподели кметът на града Олександър Стрюк, представен от Асошиейтед прес.

Северодонецк е сцена на най-ожесточените боеве сега в Източна Украйна. Кметът му сподели, че градът към момента се държи, макар че съветска разузнавателно-диверсионна група е стигнала до градски хотел, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е последният огромен град в Луганска област, който е под контрола на украинските сили, а съветските сили се пробват да го откъснат от останалата част на следената от Киев територия в Донбас.

Стрюк сподели, че основният път сред градът близнак на Северодонецк - Лисичанск и Бахмут на северозапад остава отворен, само че пътуването по него е рисково.

Кметът добави, че през вчерашния ден от града са съумели да се изтеглят едвам 12 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР